Populärt: Hemma hos DIY-tips inför julen Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Juldekorationer Se ELLE Hemma hos

Så gör du vintrig sangria – med glögg

02 nov, 2016
AvThowe Wagner Larsson
sangria med glögg
Sangria är en god drink som med fördel kan serveras året om. Under vinterhalvåret blandar vi en kryddigt, fruktigt och läskande sangria baserad på glögg. Vinterns helt klart godaste drink är såklart: glöggsangrian!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bjud dina gäster på en härligt kryddig glöggsangria i vinter! Till dekoration kan du använda granris, kottar, kanelstänger och annat juligt. Bara fantasin som sätter gränserna!

Kan med fördel förberedas ett par timmar innan gästerna anländer, se bara till att is och kolsyra adderas strax innan festen börjar.

Här är 3 goda varianter av glöggsangria:

1. Glöggsangria med apelsinläsk och blodgrape

Sangria med glögg, kanel och apelsin
Foto: Shutterstock

Du behöver:

5 dl apelsinläsk, t ex Fanta

2,5 dl, t ex Tegnér & Son starkvinsglögg

Till garnering: 

1 kanelstång

1 stjärnanis

1 blodgrape

1 clementin

Is

Gör så här:

Häll i starkvinsglögg i en stor skål eller en stor karaff. Skiva upp stjärnanis, blodgrape och clementinen och lägg i.

Annons

Innan servering: fyll upp med ett par nävar is och häll i apelsinläsken.

2. Glöggsangria med tranbärsjuice och ginger ale 

Glöggsangria med tranbärsjuice och ginger ale
Foto: Shutterstock

Du behöver:

1 flaska vinglögg, t ex Blossa Vinglögg

750 ml tranbärsjuice

Saften av 2 apelsiner

0,5 dl cointreau

Cirka 7 dl ginger ale

Till garnering:

2 apelsiner

Ett halvt granatäpple

1/2 lime

Myntablad

Is

Gör så här:

Ta fram en stor skål eller en stor kanna. Häll i alla ingredienser förutom ginger ale. Skär upp frukten i skivor och pilla ur kärnorna ur granatäpplet.

Innan servering: lägg i all frukt, kärnorna från granatäpplet, massor av is och fyll upp med ginger ale.

3. Glöggsangria med rödvin och glöggkryddor

Glöggsangria med rödvin och glöggkryddor
Foto: Shutterstock

Du behöver:

1 box rödvin

6 dl socker

2 påsar glöggkryddor

2 l apelsinjuice

2 l tranbärsjuice

Till garnering: 

2 apelsiner

1 citron

Eventuellt färska jordgubbar

Is

Gör så här:

Värm vinet med socker och glöggkryddor på spisen. Låt svalna.

Innan servering: lägg ett par nävar is i en stor skål eller en stor karaff och häll i vinblandningen tillsammans med apelsin- och tranbärsjuicen. Skär upp apelsiner och citronen i skivor och häll i dessa ihop med hela jordgubbar.

Annons