Så gör du vintrig sangria – med glögg
Bjud dina gäster på en härligt kryddig glöggsangria i vinter! Till dekoration kan du använda granris, kottar, kanelstänger och annat juligt. Bara fantasin som sätter gränserna!
Kan med fördel förberedas ett par timmar innan gästerna anländer, se bara till att is och kolsyra adderas strax innan festen börjar.
Här är 3 goda varianter av glöggsangria:
1. Glöggsangria med apelsinläsk och blodgrape
Du behöver:
5 dl apelsinläsk, t ex Fanta
2,5 dl, t ex Tegnér & Son starkvinsglögg
Till garnering:
1 kanelstång
1 stjärnanis
1 blodgrape
1 clementin
Is
Gör så här:
Häll i starkvinsglögg i en stor skål eller en stor karaff. Skiva upp stjärnanis, blodgrape och clementinen och lägg i.
Innan servering: fyll upp med ett par nävar is och häll i apelsinläsken.
2. Glöggsangria med tranbärsjuice och ginger ale
Du behöver:
1 flaska vinglögg, t ex Blossa Vinglögg
750 ml tranbärsjuice
Saften av 2 apelsiner
0,5 dl cointreau
Cirka 7 dl ginger ale
Till garnering:
2 apelsiner
Ett halvt granatäpple
1/2 lime
Myntablad
Is
Gör så här:
Ta fram en stor skål eller en stor kanna. Häll i alla ingredienser förutom ginger ale. Skär upp frukten i skivor och pilla ur kärnorna ur granatäpplet.
Innan servering: lägg i all frukt, kärnorna från granatäpplet, massor av is och fyll upp med ginger ale.
3. Glöggsangria med rödvin och glöggkryddor
Du behöver:
1 box rödvin
6 dl socker
2 påsar glöggkryddor
2 l apelsinjuice
2 l tranbärsjuice
Till garnering:
2 apelsiner
1 citron
Eventuellt färska jordgubbar
Is
Gör så här:
Värm vinet med socker och glöggkryddor på spisen. Låt svalna.
Innan servering: lägg ett par nävar is i en stor skål eller en stor karaff och häll i vinblandningen tillsammans med apelsin- och tranbärsjuicen. Skär upp apelsiner och citronen i skivor och häll i dessa ihop med hela jordgubbar.