Årets glögg från Blossa är här – så smakar den!
Mango, spiskummin och chili har fått ge smak åt 2017 års Blossa-glögg, och hela härligheten presenteras i en solgul flaska designad i bästa Bollywood-stil.
– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.
Flaskans färg och form är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning som är ett traditionellt hantverk i Indien, där allt från lastbilar till marknadsstånd och byggnader pryds av handmålade symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group.
Det har blivit en tradition för Blossa att varje år ge ut en ny glöggsmak som bara finns till försäljning under en säsong. Varje år reser företagets experter till ett nytt ställe för att inspireras av annorlunda smaker och intryck. Tidigare har man rest till bland annat Japan, England, El Salvador och Norrland.
Men i år är det alltså Indien, och närmare bestämt Khari Baoli i Old Delhi, som fått ge sitt avtryck på glöggen. På den färgstarka, gula flaskan finns platsens koordinater.
Årets smak presenterades på ett för Blossa lite annorlunda sätt. Under dagen kunde nyfikna följa en sändning på Blossas hemsida, där två indiska streetartkonstnärer sågs skapa en tavla med hjälp av sprayburkar och målarpenslar. Det var också där glöggen, ”Old Dehli”, presenterades under eftermiddagen.
Här är alla Blossas tidigare årgångsglöggar:
2016: Kråkbär
2015: Earl Grey
2014: Lavendel
2013: Dalecarlia (med smak av hallon och nypon)
2012: Yuzu och ingefära
2011: Arabica (med smak av kaffe)
2010: Saffran
2009: Clementin
2008: Blåbär
2007: Havtorn och kanel
2006: Lingon och enbär
2005: Hjortron och armagnac
2004: Vinteräpple
2003: Pomerans