Populärt: Hemma hos DIY-tips inför julen Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Juldekorationer Se ELLE Hemma hos

Chiapudding med grönt smoothietäcke

02 jun, 2016
Uppdatera den trendiga chiapuddingen med ett härligt grönt lager fullpackat av antioxidanter och med smak av sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chiapuddingen är en trendfrukost som är här för att stanna. Fiberladdad, proteinrik, hälsosam och god. Kan det ens bli bättre? Javisst!

Maxa antioxidanterna i form av ett grönt smoothietäcke av avokado, spirulina och mynta och toppa med bipollen, nötter och bär så får du en supernyttig frukost som håller dig mätt – och belåten – länge.

chiapudding-smotthiecover

Du behöver:

2 personer

  • 1,5 dl mandelmjölk
  • 5 msk chiafrön
  • 1 dl blåbär

Gröna smoothielagret:

  • ½ mogen avokado (skuren i kuber)
  • ½ tsk spirulinapulver
  • 3-4 blad färsk mynta
  • ½ tsk bipollen
  • 1 tsk raw agavesirap
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • Färska blåbär, nötter och myntablad för garnering

Gör så här:

1. Lägg blåbär, mandelmjölk och agavesirap i en blender och mixa.

2. Häll över blandningen i en skål och tillsätt chiafröna. Blanda, ställ åt sidan och låt svälla i cirka 30 minuter.

3. Lägg över puddingen i två portionsstora burkar eller skålar.

4. Häll alla ingredienser till det gröna smoothielagret i en mixer och blanda tills du får en krämig konsistens.

5. Häll smoothieblandningen över chiapuddingen och garnera med blåbär, nötter och bipollen.

Recept och foto: The Awesome Green

Annons