Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

Granit släpper ny inredningskollektion i samarbete med illustratören Anna Mörner

22 okt, 2024
granits nya kollektion med anna mörner 2024
Konst och design omfamnar varandra i Granits nya höst- och vinterkollektion, som är skapad i samarbete med konstnären Anna Mörner. Kolla in inredningsnyheterna, som pryds av blomstrande illustrationer – och som passar lika bra till julen som till höstens firanden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se konstnärens hållbara och futuristiska hus i KöpenhamnBrand logo
Se konstnärens hållbara och futuristiska hus i Köpenhamn

Lagom till jul släpper Granit en ny kollektion i samarbete med illustratören Anna Mörner – med färgstark inredning, detaljer till det dukade bordet och dekorationer för höstens och vinterns alla festligheter.

Till kollektionen har Anna Mörner ritat ett botaniskt tryck som pryder porslin såväl som textilier:

– Jag började med att skissa på saker som jag starkt förknippar med julen, som växter, blommor och stjärnor, men också djur som hästar och rådjur. Mina motiv är ofta kopplade till växter, så det kändes som att det föll sig naturligt att välja ett blommigt tema. Jag ville skapa något som kändes festligt men ändå användbart året om, inte bara under julen.

Annons

Anna Mörners konst är just naturnära och flödande, ofta inspirerad av detaljer, färger och former från växtligheten omkring henne. Musik, inredning samt klassiska mönster och textilier är också viktiga inspirationskällor, liksom olika stämningar och känslolägen.

– Jag har fått höra att min konst känns poetisk, vilket jag tycker är fint. Det handlar mycket om att fånga en känsla eller ett ögonblick och förmedla det genom färg och form.

Konstnären Anna Mörner

Kolla in Granit och Anna Mörners nya kollektion

Hennes verk stannar inte alltid på duken och Anna Mörners konst sträcker sig över allt från keramik till installationer. Nu har hennes illustrationer alltså mynnat ut i inredning – en förlängning som hon själv är förtjust i. Konstens frihet möter kravet på funktion. Klart en utmaning, men tanken på hur ens verk kan bli en del av någons hem och vardag är någonting särskilt. Att få se hur kollektionen växer fram från skisser till färdiga produkter och att få utforska olika mönster, färger och teman – och slutligen se hur allt blir till en sammanhållen kollektion – har varit höjdpunkterna för Anna Mörner under arbetet med Granit-kollektionen.

Annons

– Det känns speciellt fint att veta att det vi har skapat kommer att bli en del av någons hem och deras firanden!

Inredningsnyheterna inkluderar exempelvis kulörta posters, lekfulla serveringsfat och klassiska juldekorationer i modern tappning som en mönstrad julstjärna och en dekorativ ljusstake.

Hur tycker du att man kan inreda med inredningsdetaljerna hemma?

– Jag tycker att man kan mixa och matcha detaljerna. Till exempel kan man antingen gå all-in med mönster, med den stormönstrade duken och matchande servetter, eller hålla det mer subtilt med en enfärgad bas och bara addera detaljer som porslinet. Jag kommer att hänga flera julstjärnor i varierande storlekar och utföranden i olika nivåer för att skapa en liten installation.

Gör du själv någonting särskilt för att få hemmet att kännas höstmysigt just nu?

– Tänder massor av levande ljus och lyssnar på en bra spellista!

Annons