Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

Inredning med zebra- och leopardmönster trendar – här är redaktörens 13 favoriter

21 aug, 2024
leopardmönster zebramönster inredning
Mob wife-estetiken har letat sig in i inredningsvärlden – och nu är djurmönster (bokstavligen talat) på tapeten. ELLE Decoration-redaktören Stina Meyerson listar här 13 handplockade inredningsdetaljer, som definitivt adderar lite klös till ditt hem!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hemma hos #6 - Hanna MWBrand logo
Hemma hos #6 - Hanna MW

Den så kallade mob wife-estetiken har varit en snackis i modevärlden den senaste tiden och i sommar har framförallt djurmönstrade plagg och accessoarer varit riktigt trendiga. Bland annat leopard- och zebramönster har synts till på såväl modevisningar som på street style-scenen och i höst förväntas trenden bara växa sig starkare. På visningarna inför de kommande höst- och vinterkollektionerna visade exempelvis Jacquemus, Alaïa och Prada upp djurmönstrade plagg – och i takt med modevärlden blir också inredningen nu allt rivigare.

Annons

Vi ser mer och mer av vilda, klösiga tiger- och leopardmönster och även klassiker som ko- och zebramönster ökar i popularitet.

zebramönster inredning soffa
Dusty Decos ”Miles Sofa Zebra”. Klicka på bilden för att komma direkt till soffan. Foto: Dusty Deco

Svenska Dusty Decos soffa Miles och fåtöljen med samma namn är två designfavoriter som görs i härligt zebratyg. I videon ovan kan du se hur stylisten och modeprofilen Hanna MW och fästmannen tillika smyckesdesignern Jimmy Loutfi har inrett med fåtöljen i sin lägenhet.

leopardmönster inredning fåtölj
Sahcos ”A Bouquet of Exotic Flowers”. Foto: Sahco

Djurmönstret återfinns också i danska Sahcos häftiga kollektion för 2024, A Bouquet of Exotic Flowers.

Annons
zebramönster inredning soffa
Sahcos ”A Bouquet of Exotic Flowers” Foto: Sahco

I Sahcos kollektion ingår både klösiga leopardmönstrade tyger såväl som klassiskt zebramönstrade. Här har Ligne Rosets Togo-soffa klätts i det svartvita zebratyget.

Djurmönstrad inredning – 13 handplockade detaljer

Vill du addera en riktig statementmöbel till ditt hem, eller kanske satsa på detaljer som ger dina rum lite mer attityd? Här listar ELLE Decorations redaktör Stina Meyerson sina favoriter när det kommer till inredning med djurmönster just nu – från iögonfallande, riviga möbler till textilier med zebra-, tiger- och leopardmönster eller andra djurprint.

Annons

Zebramönstrad kudde med volanger

Mimou

Vill du snabbt och enkelt addera lite djurmönstrat hemma? Satsa på några snygga kuddar! Den här zebramönstrade kudden med volanger kommer från Mimou.

Matta med zebramönster

&Home

En rivig, mönstrad matta kan ändra på känslan i ett helt rum. Sätt lite attityd på köket, hallen, vardagsrummet eller sovrummet med en zebramönstrad matta!

Annons

Zebramönstrad pläd

Arket

Jacquardvävd Klippan-ullfilt från Arket i ett härligt zebramönster. Den mysiga filten är ett perfekt tillskott till vardagsrummet eller sovrummet i höst. Välj mellan en klassiskt svartvit pläd och en filt med härliga blåa toner.

Komönstrad vas

HAY

Är du sugen på ett härligt komönster? Spana in den här fina, handgjorda vasen i stengods som är designad av Jessica Hans för danska HAY. Vasen är döpt till passande ”Glossy Cow”.

Annons

Tigermönstrad matta

House Doctor

Du som vill ha lite klös kan kolla in den här fina, mjuka mattan från House Doctor. Mattan går i brunt och har ett mönster som går åt tiger-hållet.

Zebramönstrad fåtölj

Artek

Fåtöljen som kallas för ”Tankstolen” är en klassisk favorit, som formgavs av Alvar Aalto år 1936 för Artek. Den tidlösa fåtöljen finns också med härligt zebratyg.

Annons

Sittdyna med zebramönster

Artek

Är du sugen på Arteks klassiska zebratyg, samtidigt som du inte är i färd med att addera en ny möbel hemma? Artek har även fina sittdynor i tyget, som du kan uppdatera stolarna som du redan har hemma med.

Kudde med zebramönster

Artek

Du kan också pryda soffan med snygga kuddar med fodral i Arteks zebramönster.

Annons

Zebramönstrad soffa

Dusty Deco

Zebramönstrad tresitssoffa, som är inspirerad av svensk design från 1920-talet. Soffan känns både traditionell och modern och lika delar elegant som tuff!

Kudde med leopardmönster

Fine Little Day

Kuddfodral med ett lekfullt mönster med illustrerade leoparder, som är designat av Freja Erixån. Kuddfodralet är gjort av skön bomull.

Annons

Leopardmönstrad ljuslykta

Stiernholm

Den här lite klösiga ljuslyktan från Stiernholm kallas för ”Beast” och har fläckar som för tankarna till leopardmönster.

Sammetskudde med djurprint

Chhatwal & Jonsson

Det är inte bara leopard-, tiger- och zebramönster som kan addera lite attityd till hemmet. Välkomna in en härlig bläckfisk i vardagsrummet, med den här tuffa kudden från Chhatwal & Jonsson!

Annons

Leopardmönstrad kudde

Svenskt Tenn/Schumacher

Leopardmönstret på den här linnekudden lanserades för första gången på 1970-talet – och än idag känns det helrätt i tiden! Kudden kommer från Svenskt Tenn och Schumacher.

Annons