Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Kika in i Nadia Kandils välplanerade tvåa på Södermalm

17 jul, 2024
AvCecilia von Mentzer
Kika in i Nadia Kandils välplanerade tvåa på Södermalm
Kreativa konsulten Nadia Kandil vet precis vad hon behöver för att må bra. Neutrala färger, vettiga material och gott om förvaring. Vi hälsade på i smarta tvårummaren på Södermalm i Stockholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hemma hos #6 - Hanna MWBrand logo
Hemma hos #6 - Hanna MW

Helt idiotisk planering var det, utbrister Nadia Kandil när vi möts i ett samtal om hur man inreder smartast, fula badrumsmöbler och varför Ikea-soffan Söderhamn alltid är att föredra.

Hennes tvårummare ligger nära Hornstull på Södermalm i Stockholm och gjorde henne allt annat än nöjd första gången hon steg in. ”Att den är så välplanerad som den är nu, det är helt och hållet min förtjänst”.

Välplanerat vardagsrum med alla funktioner på plats. Poster, Moderna museet. Ljusstakar, Georg Jensen. ”De bästa stearinljusen som brinner länge och inte kladdar kommer från MeliMeli”. Bord, stolar och bänk, Massproductions. Gardiner, Gotain. Orange lampa Panthella, Verner Panthon för Louis Poulsen. Lampa Grasshopper, Greta Magnusson Grossman för Gubi. Vas, Dagg, Carina Seth Andersson för Svenskt tenn. Blommor, More fleurs.
Välplanerat vardagsrum med alla funktioner på plats. Poster, Moderna museet. Ljusstakar, Georg Jensen. ”De bästa stearinljusen som brinner länge och inte kladdar kommer från MeliMeli”. Bord, stolar och bänk, Massproductions. Gardiner, Gotain. Orange lampa Panthella, Verner Panthon för Louis Poulsen. Lampa Grasshopper, Greta Magnusson Grossman för Gubi. Vas, Dagg, Carina Seth Andersson för Svenskt tenn. Blommor, More fleurs.Fanny Rådvik

När poddaren och den kreativa konsulten Nadia Kandil flyttade in kom man rakt in i köket. Det var inte ett bra flöde. Men för att grundligt känna efter hur hon ville ha det bodde hon i lägenheten ett drygt år innan hon började renovera.

Annons

– Det är viktigt att känna efter hur man rör sig i ett hem. Att det blev så här bra handlar om att lösningarna är behovsgrundade och funktioner får ta plats. Jag vill ha ett dynamiskt och levande hem.

Hon lät sätta upp en vägg och bakom den finns köket numera. På golvet i hallen har hon lagt sitt käraste Blocketfynd, fyra kvadratmeter Ekebergsmarmor för1 000 kr. Och byggt en garderob med sittplats. Till vänster!

Köket kommer från AS Helsingö. Väggarna är målade för att matcha överskåpet med färg från Milieu Paint. Randig vas, MeliMeli. Kaffekopp från keramikern Isabelle Gut.
Köket kommer från AS Helsingö. Väggarna är målade för att matcha överskåpet med färg från Milieu Paint. Randig vas, MeliMeli. Kaffekopp från keramikern Isabelle Gut.Fanny Rådvik
Nadia uppkrupen i soffhörnet. Lampa Flowerpot, &Tradition.
Nadia uppkrupen i soffhörnet. Lampa Flowerpot, &Tradition.Fanny Rådvik
Annons

– Jag dras till vänster så vänsterhänt jag är. Och eftersom jag är en rörig person som tål stök dåligt är det perfekt att mötas av en hall med ordning och reda.

Hon minskade på vardagsrummets yta till förmån för sovrummet och en klädkammare som nås från detsamma. Byggfirman R&R service har byggt allt efter Nadias instruktioner.

– De är dunderbra, när jag var jobbig och knäckt över att jag var tvungen att köpa nya dörrar kunde de helt enkelt bara säga ”wrap it up, baby” och då fattade jag att det var end of discussion, säger hon och fortsätter:

Lampa, Snoopy från Flos. ”Det svarta kollaget är från konstnären Elsa Ekman, jag fick det i 30-årspresent. Rosa förlängningssladd, Avolt. Vas från Hay. Ballerinaskor, Alaïa.
Lampa, Snoopy från Flos. ”Det svarta kollaget är från konstnären Elsa Ekman, jag fick det i 30-årspresent. Rosa förlängningssladd, Avolt. Vas från Hay. Ballerinaskor, Alaïa.Fanny Rådvik

– Det handlar om att optimera varenda kvadratmeter. Bor man på 43 kvadrat måste man planera smart. Lägenheten var renoverad på 00-talet med nedsänkt tak med spotlights, fula golv och saknade all känsla för 30-talet. Det har jag åtgärdat nu.

Annons

Hon stortrivs i kvarteren, det är en livlig gata men hon har fönster mot innergården och bor på våning fem av sju.

Vad satte tonen för inredningen? Nadia Kandil har varit drabbad av utmattningssyndrom och är i behov av lugn. För henne är det viktigt att satsa på en rofylld, neutral färgskala och naturmaterial som valnöt, marmor, kalksten. Riktiga material.

Soffa, Togo från Ligne Roset, köpt second hand via Sonderism. Hyllsystem, Elfa. Vinställ från Mass-productions. Beige/svart vas från keramikern Isabelle Gut. Aplampa, Seletti. Tavla längst in till vänster av illu-stratören Johanna Burai. Två posters av Joan Miró. Tavlan till höger målad av fotografen Johanna Wahlberg.
Soffa, Togo från Ligne Roset, köpt second hand via Sonderism. Hyllsystem, Elfa. Vinställ från Mass-productions. Beige/svart vas från keramikern Isabelle Gut. Aplampa, Seletti. Tavla längst in till vänster av illustratören Johanna Burai. Två posters av Joan Miró. Tavlan till höger målad av fotografen Johanna Wahlberg.Fanny Rådvik
”Lampan i Muranoglas från en lokal lamphandlare i Verolavecchia som en vän till mig hittade på Etsy.” Svart vas i fönstret, Byon. Doftljus, Amoln. Sängkläder från Aiayu. Rosamönstrad kudde, Marni.
”Lampan i Muranoglas från en lokal lamphandlare i Verolavecchia som en vän till mig hittade på Etsy.” Svart vas i fönstret, Byon. Doftljus, Amoln. Sängkläder från Aiayu. Rosamönstrad kudde, Marni.Fanny Rådvik
Annons

– Eftersom jag har många böcker var det viktigt med ett bra hyllsystem för dem. Där kom Elfas geniala system in. En skön soffa, jag tillbringar hur mycket tid som helst i soffor. Jag satsar på färre möbler som får kosta och kompletterar med second hand-inköp. Saker med en själ, design som det finns en idé bakom är grejen, säger Nadia.

– Ikeas koncept tilltalar mig, användarvänligheten de är så bra på. De är duktiga på att skapa produkter sprungna ur ett behov. Deras system Metod är kanon. Och efter att ha provat olika designersoffor kan jag bara konstatera; Ikeasoffan Söderhamn är fasen skönast!

Annons
Spegel, MeliMeli. ”Tavlan är en bild som jag har tagit med min telefon och printat ut.” Golvet i Ekebergsmarmor, Östersjösten, köpt på Blocket. Skor från vänster, Amina Muaddi, Sania Demina, Margiela. Sneakers från Adidas och New Balance. Väska från ATP Atelier.
Spegel, MeliMeli. ”Tavlan är en bild som jag har tagit med min telefon och printat ut.” Golvet i Ekebergsmarmor, Östersjösten, köpt på Blocket. Skor från vänster, Amina Muaddi, Sania Demina, Margiela. Sneakers från Adidas och New Balance. Väska från ATP Atelier.Fanny Rådvik
”Lilla körsbäret har jag fått från Filippa K.” Doftljus från H&M Homes samarbete med Pantone. Skål av Alvar Aalto, Iittala.
”Lilla körsbäret har jag fått från Filippa K.” Doftljus från H&M Homes samarbete med Pantone. Skål av Alvar Aalto, Iittala.Fanny Rådvik
Annons

Nadias sovrum är inte stort, sovrum ska vara små enligt henne. Inget krafs som stör, en säng räcker gott.

– Klädkammaren kan jag inte vara utan. Jag måste ha ett ställe att kunna kasta in grejer i, säger hon.

Snygga badrumsmöbler är en bristvara i Nadias värld. ”Nämn en! Till slut var jag desperat och lät bygga en egen badrumskommod med Ikeas Metod. Blev skitbra.”

På väggen en poster, köpt på Tradera. Piedestal, Tom Dixon. Skor, Amina Muaddi. Väska, Hermès. ”Byrån har jag byggt själv genom att använda köks-moduler från IKEA och fronter från AS Helsingö.”
På väggen en poster, köpt på Tradera. Piedestal, Tom Dixon. Skor, Amina Muaddi. Väska, Hermès. ”Byrån har jag byggt själv genom att använda köks-moduler från IKEA och fronter från AS Helsingö.”Fanny Rådvik

– Varför det blev så bra här? För att inredningen är behovsgrundad, funktioner får ta plats och jag har inte stirrat mig blind på det fina. Fult kan vara funktionellt.

Nadia skriver på sin första skönlitterära bok just nu. Så i sommar har hon stängt in sig i svägerskans stuga i Idre, låter flitens lampa lysa och ska bli klar med det första manuset.

Fotograf: Fanny Rådvik Stylist: Dennis Valencia

Annons