Lokal pärla
En berusande doft av kokande kola slår emot när man öppnar dörren. Med trettio- och fyrtiotalsjazz i bakgrunden sitter några tjejer i tidstypiska kläder och skär kola längs långa bord. Pärlans Konfektyr i Stockholm är värd ett besök bara för atmosfären.
Här kokas och förpackas sju sorters gräddkola på klassiskt vis, med ekologisk grädde, smör och socker. De senaste smakerna, kanderad ingerfära och citron och vanilj, lanserades i påskas.
Butiken startades av Lisa J Ericson. Alla som jobbar här lärde känna varandra genom intresset för trettio- och fyrtiotalet – kolans guldålder – och dansen lindy hop.
Och kolorna? De kan, helt ärligt, vara de godaste jag någonsin ätit.
Förutom i butiken säljs Pärlans gräddkola på bland annat på Cajsa Warg, Skansen och Millesgården.
Pärlans Konfektyr, Artillerigatan 56 i Stockholm, tel 08-660 70 10