Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

Mot Medelhavet! 5 guldkorn värda ett besök

25 jul, 2019
AvELLE Decoration
3 magiska hotell i Medelhavet
Ett palats med hemlig trädgård i Palma, nya rum i gamla vintankar på grekiska kusten eller art déco-dröm på Rivieran. Här gläntar vi på dörren till visionära renoveringar runt Medelhavet där historiska byggnader fått nya liv som hotell.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Dexamenes Seaside Hotel, Grekland

Dexamenes i Grekland
Med öppen vy över Joniska havet ligger Dexamenes på grekiska fastlandet. Underbart möte mellan rå betong, sand och hav.
Dexamenes i Grekland
Klosterlik, lyxig minimalism på Dexamenes där flera sviter har havsutsikt och egen terrass.

Ett gammalt vineri från 1920-talet beläget precis vid stranden på grekiska fastlandet har förvandlats till snyggt designhotell. Nu kan du sova inuti de gamla tankarna där vin en gång lagrades innan det skeppades iväg vid stranden Kourouta. En minimalistisk, innovativ dröm för älskare av glas, betong och annorlunda koncept.

Annons

Hemsida här.

2. Dimora delle Balze, Italien

Dimora delle Balze i Italien
Dimora delle Balze – sagolik lyx på Sicilien. En gammal muromgärdad farm har räddats från förfall och fått nytt liv som lyxigt hotell med bevarad charm.

En stor muromgårdad 1800-talsgård med mangårdsbyggnad, trädgårdar och hus byggda för arbetare räddades av sin nuvarande ägare och renoverades varsamt upp till ett fantastiskt hotell på den sicilianska landsbygden. Inredningen är en blandning av gammalt och nytt med väl valda inslag av samtida design.

Hemsida här.

3. Les Roches Blaches, Frankrike

Les Roches Blanches
Lev ut rivieradrömmen på Les Roches Blanches som renoverats upp och nu stilmässigt knyter an till glansdagarna under 1920- och 30-talen. Foto: Didier Delmas.

Efter omfattande renoveringar skiner nu Les Roches Blanches i kapp med Cap Canailles berömda kalkstensklippor. 1920- och 30-talen, då byggnaden först blev hotell har inspirerat till den nya interiören som andas fransk elegans och art déco.

Annons

Hemsida här.

4. Palazzo Daniele, Italien

Konstsamling i Palazzo Daniele
Femte generationens ägare bestämde sig för att öppna hotell och visa upp sin konstsamling i Palazzo Daniele.
Palazzo Daniele i italienska Apulien
Modernt och majestätiskt på Palazzo Daniele i italienska Apulien.

Milanobaserade designduon Ludovica + Roberto Palomba lyfte trollspöet och trollade bort fem generationers bråte i familjens Petruccis palats i Apulien. Sedan öppnade Palazzo Daniele som hotell där ägaren Francesco Petruccis samling av modern konst gavs fria ytor. De nio minimalistiskt inredda sovrummen är värdiga kontraster till väggdekorationerna, freskerna i taket och mosaiken på golven som alla är original från 1800-talet.

Annons

Hemsida här.

5. Can Bordoy Grand House and Garden, Spanien

Hotellet Can Bordoy i Palma
Den hemliga trädgården: Restaurangen Botànic på nya svenskägda hotellet Can Bordoy i Palma öppnar upp mot en stor, kringbyggd trädgård som självklart rymmer en pool. Trädgården gör hotellet unikt eftersom det är en av få bevarade sådana i stadskärnan.
Hotel Can Bordoy Grand House i Palma
Premium Suite i Can Bordoy Grand House i Palma. 55 kvadratmeter öppen yta med badrum, sällskapsdel samt en enorm säng inbäddad i ett hav av sammetsdraperier.

Nya, svenskägda lyxhotellet är inrett i gammalt palats från 1500-talet i hjärtat av Palma de Mallorca. Stora salar har blivit till 24 sviter där tjocka sammetsdraperier fungerar som rumsavdelare. Det som gör hotellet helt unikt är den stora kringbyggda trädgården. Sådana var en gång i tiden vanliga i Palma men allteftersom staden växt har de byggts bort på de allra flesta platser. Här finns också pool och restaurangen Botànic.

Hemsida här

Av Sophia Genitz

Läs mer:

Res med tåg i Europa – tips och saker att tänka på

Här semestrar vi helst – hetaste svenska städerna och turistmålen

6 lyxiga spahotell i Skåne

Annons