Nyttig vegansk fudge med jordnötssmör
Fudge låter väl kanske inte som någon hälsokost, men det går att göra det på ett sätt som är betydligt nyttigare än vanlig fudge du köper i butik.
Nyckeln till den här underbara varianten är kokosolja som innehåller massor av nyttiga fetter och oljor. Därtill lägger vi massor av nötter, vilket som bekant är något vi alla bör äta för dess goda hälsoegenskaper.
Läs också: Raw food-bollar med citron och kokos
Men fudge äter vi ändå så klart främst för att det är gott, och det här enkla receptet kommer få dig att alltid vilja ha halva frysen full av gyllenbruna fudgerutor.
Du behöver:
8 msk jordnötssmör (eller annat nötsmör)
2 msk kokosolja
2 msk lönnsirap (eller honung om du inte är vegan)
1/4 tsk vaniljextrakt
1 krm salt
Läs också: Så gör du goda och nyttiga glassar – av chiapudding!
Gör så här:
1. Mixa ingredienserna ordentligt. Om det går trögt kan du ställa skålen i micron i ca 15 sekunder.
2. Häll krämen i en form med bakplåtspapper.
3. Ställ i frysen i 30-40 minuter.
4. Ta ut när din fudge är hård, vänta i 5 minuter och skär sedan upp i rutor.
Färdigt!
(Om du inte slukar alla direkt går det utmärkt att spara dem i frysen.)
Recept och foto via Spoon University