Raw food-bollar med citron och kokos
Att baka någonting som är både gott och nyttigt behöver nödvändigtvis inte ta ut varandra. Dessa goda raw food-bollar har få ingredienser, är härligt friska och framför allt är de enkla att göra.
Så gör du!
20 st bollar
Tid: 10 minuter
Du behöver:
1,1 dl cashewnötter
1,1 dl mandlar
Saft och zest från 1 citron
2 msk honung
1,7 dl riven kokos (eller kokosflakes om du vill ha mer tuggmotstånd)
Riven kokos för att rulla bollarna i
En mixer
Gör så här:
Mixa mandlarna och cashewnötterna till ett mjöl.
Häll i samtliga ingredienser och blanda noggrant med en träslev.
Häll upp riven kokos i en tallrik för att rulla bollarna i.
Använd en matsked för att måtta upp 20 bollar och rulla de sedan i kokos.
Låt bollarna stå i kylen i en timme innan servering.
Förvaring:
Förvara bollarna i kylskåp så håller de i 3-4 dagar.
Läs mer:
Så gör du lyxig chokladfondue i mikron
3 ljuvliga desserter – som inte kräver ugn
Receptkälla: Leanlivinggirl