Så gör du egen sötpotatispommes hemma på bara tre minuter
Mandelpotatisen och king Edward får ursäkta – sötpotatisen är allas favorittillbehör just nu. Den är lika god att koka som att fritera eller ha i ugn. Det här receptet på sötpotatispommes kommer från hälsopedagogerna Jenny och Linnea som driver bloggen Supermat hos våra vänner på MåBra!
Ingredienser:
Sötpotatis
Kokosolja
Salt
Gör så här:
1. Skala och skär sötpotatien i pommes-form.
2. Hetta upp kokosoljan i en kastrull, (det bör vara så pass mycket olja så att potatisen täcks när du lägger ner den).
3, Lägg ner sötpotatisen (desto mindre potatis du lägger ner i taget desto mindre olja behöver du).
3. Låt den friteras i ca 2-3 min.
4. Ta sedan upp den med en slev med hål i eller en sil.
5. Lägg pommesen på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
6. Strö över salt och hampafrö.
7. Servera som tillbehör eller ät som snacks tillsammans med en god vitlöksaioli.