Så gör du rosa champagnegodis
Från håll ser de nästan ut som kristaller och den ljusrosa färgen gör sig väldigt fin till just rosévin och champagne. Det bästa? Du kan enkelt göra dina egna former – varför inte hjärtan eller blommor? Så här enkelt gör du dem!
Rosa champagnegodis – recept
Du behöver:
3 msk gelatinpulver
4 msk vatten
2,25 dl roséchampagne
Valfri form, finns att köpa online t ex på Amazon, finns att köpa här.
Gör så här:
1. Häll gelatinpulvret i vatten och låt det vara i fem minuter.
2. Häll champagnen i en liten kastrull och låt sjuda.
3. Tillsätt gelatin och vispa tills det är upplöst.
4. Häll champagneblandningen i en kanna eller liknande och låt svalna i rumstemperatur.
5. Häll därefter försiktigt ner champagneblandningen i formen.
6. Lägg hela formen i kylen och låt stå i cirka 30 minuter
7. Ta ut björnarna genom att vända på formen och trycka ut dem.
8. Servera direkt i antingen en drink eller ät som de är.
Går att förvara i kylen i en burk med lock i upp till fem dagar.
Foto och recept: The Suburban Soapbox