Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Här är 9 spahotell i och nära Stockholm – som du inte får missa

05 jul, 2024
AvStina Meyerson
spahotell stockholm
Vill du ta en weekend eller unna dig en hotellnatt? Här listar vi 9 underbara spahotell som ligger i eller nära Stockholm!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Veronica testar spasviten på Grand Hôtel StockholmBrand logo
Veronica testar spasviten på Grand Hôtel Stockholm

Att unna sig en ”staycation” har blivit ett populärt alternativ till att åka bort på längre resor och särskilt på sommaren. Ett härligt spahotell är en perfekt destination, när du vill unna dig själv eller någon du tycker om lite avkoppling på nära håll. Både i och strax utanför Stockholm finns det flera härliga och riktigt snygga spahotell – och vi har samlat våra favoriter.

9 härliga spahotell nära Stockholm

Här listar vi nio spahotell i eller nära Stockholm som du inte får missa! Från lugna spahotell och livliga beach clubs i huvudstaden till natursköna hotell med havsbad strax utanför Stockholm.

Annons

Lugnt spahotell i japansk stil: Yasuragi

Det är inte för intet som Yasuragi är ett av Stockholms mest ikoniska spahotell. Lugnt beläget i Saltsjö-Boo hittar du hotellet där stillsam avkoppling och japanskt bad står på menyn. Här tvagar du dig på japanskt vis och kan bada inomhus såväl som utomhus samt koppla av i bastun och njuta av utsikten över skärgården och den omkringliggande skogen.

Arkitekturen och inredningen tar dig på en snabb tripp till Japan och hotellrummen är riktigt ”Instagram-vänliga”. Du bör dock lämna din mobil där, för det är nämligen inte tillåtet att vare sig fota eller använda mobilen på spaet – så att du verkligen ska kunna koppla av och vara här och nu.

När det kurrar i magen finns det flera trevliga restauranger med japanska smaker att välja bland.

Yasuragi

Saltsjö-Boo, Nacka

Festligt spahotell: Ellery Beach House

Du som är sugen på en festligare upplevelse kan spana in Ellery Beach House, som du hittar längst ut på Elfviks udde på Lidingö. Hotellet är snyggt inrett med inspiration från 60- och 70-talsdesign, vilket ger en varm och hemtrevlig känsla.

Själva kallar de sig för ett ”beach resort” hellre än ett spahotell, och det stämmer bra att detta ofta är en plats för livliga kvällar med dunkande bas snarare än för tyst och stillsam avkoppling. Emellertid kan du ändå hitta alla bekvämligheter som hör ett spahotell till på Ellery, som pooler inomhus och utomhus, bastu, behandlingar och en mysig relaxavdelning. ELLE Decorations favorit är bastun vid vattnet, som har en magisk utsikt. På Ellery Beach House kan du också njuta av en högklassig service, stilfulla rum med vacker utsikt och av smaker från medelhavet på restaurangerna. Frukostbuffén är också någonting utöver det vanliga!

Annons

Vi rekommenderar att du besöker Ellery under sommarhalvåret om du väljer hotellet för den festliga stämningen. Passa på att promenera i den omkringliggande naturen – och om du vill ha en kulturupplevelse i anslutning till din spavistelse rekommenderar vi ett besök på vackra Millesgården, som också ligger på Lidingö.

Ellery Beach House

Elfviks udde, Lidingö

Spahotell i Stockholms skärgård: Smådalarö gård

Vill du åka på en ”getaway” till Stockholms skärgård? Då är Smådalarö gård ett utmärkt alternativ! Här kan du koppla av i inomhuspoolen eller i någon av utomhuspoolerna – och blicka ut över viken från en solstol. Du kan också ta ett dopp i havet följt av bastu, eller dingla med benen från bryggan och låta solens strålar göra jobbet. När du känner för att vara lite mer aktiv kan du boka en tennisbana, eller strosa runt i det grönskande närområdet.

Hotellet är smakfullt inrett och i restaurangen serveras rätter tillagade på lokala råvaror. Frukostbuffén avnjuter du med fördel på den soliga verandan med utsikt över Hemviken.

Kort sagt, en riktig pärla som ger känslan av att vara på ett lantställe i skärgården – om än ett lyxigt sådant. Glöm inte bort att upptäcka resten av Dalarö när du ändå är här!

Smådalarö gård

Dalarö

Lyxhotell med spa: Grand Hôtel

Få hotell har en sådan stjärnstatus som det ikoniska lyxhotellet Grand Hôtel. Det storslagna hotellet bjuder på vackra rum, hängiven service och fantastiska smakupplevelser när det kommer till mat och dryck. Missa inte heller Grand Hôtels spa, med spabad, träning och en mängd behandlingar.

Ett besök på Grand Hôtel är perfekt för dig som till exempel firar någonting och vill skämma bort dig själv och någon du tycker om lite extra, som exempelvis vid en födelsedag eller bröllopsdag.

Annons

I år firar Grand Hôtel 150 år med fantastiska smaker och upplevelser. I samband med jubileet har hotellet också släppt en egen coffee table-bok ihop med kreatörerna Hanna MW och Rami Hanna. Den snygga boken är perfekt för dig som vill ta med dig en bit av din vistelse hem!

Grand Hôtel

Blaiseholmen

Hotell med spa, mellan storstaden och skärgården: Hotel J

Hotel J är ett riktigt bra alternativ för en ”staycation”. Hotellet är lättillgängligt beläget vid Nacka strand och med utgångspunkt från hotellet kan du få uppleva såväl storstadsmiljön som naturens lugn.

Här är inredningen modern och avskalad, samt med fokus vid återbrukade möbler som klätts om och förnyats. De nyrenoverade rummen på femte våningen, ”Deluxe Seaview”, är särskilt tjusiga och har en magisk utsikt från den stora, lyxiga terassen.

Till hotellet hör brygga och bastu för avslappnande bastubad i havet, men du kan också boka ett spapaket med behandling i anslutning till din vistelse. Hotel J erbjuder också spännande wellnessupplevelser med allt från kallbad till meditation och sound healing.

Hotel J

Nacka strand
Annons

Spahotell i industriell stil: Steam hotel

Det renoverade ångkraftverket Steam Hotel har blivit ett riktigt vattenhål som drar folk från när och fjärran till Västerås. Den imponerande tegelbyggnaden är hela 18 våningar hög – och rymmer, utöver de 263 unika rummen, två restauranger, en relaxavdelning, flera pooler och en terass med utomhuspool.

När du besöker Steam Hotel kan du riktigt känna historiens vingslag i och med interiörens unika originaldetaljer och industriromantiska inredningsstil, och du kan till och med få besöka ett gammalt kontrollrum om du vill.

I takbaren såväl som i restaurangen Locavore bjuds det på en härlig utomlandskänsla på hemmaplan – och du får en vacker utsikt över vattnet. När det kurrar i magen på morgonen har du en generös frukostbuffé att ta dig an på entréplan.

Passa på att upptäcka Västerås när du har besökt Steam Hotel. Området kring domkyrkan är mysigt att promenera i och likaså invid Svartån.

Annons

Steam Hotel

Västerås

Spahotell i naturskön miljö: Nynäs Havsbad

Vill du ta din tillflykt till skärgården? Natursköna Nynäs Havsbad hittar du 35 minuter från Stockholm, i Nynäshamn. Hotellet är stillsamt beläget precis vid havet och Havspaviljongen med pool och vedeldad bastu är byggt på pålar rakt över vattnet.

Utöver spa- och relaxavdelningen på klipporna vid havet kan du också boka en ekologisk behandling signerad Maria Åkerberg.

Nynäs Havsbad är riktigt härligt på soliga sommardagar och hotellet erbjuder flera prisvärda boendepaket.

Annons

Nynäs havsbad

Nynäshamn

Prisvärt spahotell: Hotell Havsbaden

Letar du efter ett prisvärt spahotell nära Stockholm? Kolla in Hotell Havsbaden i den mysiga fiskebyn Grisslehamn, invid Ålands hav, som ligger ungefär tio mil norr om Stockholm.

Hotell Havsbaden har både inomhuspool och utomhuspool samt bastu och trevliga relaxbäddar utomhus. Hotellet erbjuder flera paket och kampanjer, som inkluderar rum, spa och trerätters middag.

När du är i Grisslehamn ska du inte missa att promenera runt i den natursköna miljön och inte heller Albert Engströms ateljé, som ligger vackert beläget på en klippa vid havet.

Hotell Havsbaden

Grisslehamn
Annons

Slottshotell med pool och bastu: Häringe slott

Är du sugen på en hotellnatt på ett anrikt hotell? Vad sägs om en övernattning på ett 1600-talsslott? Spana in vackra Häringe slott, som byggdes år 1657.

Här njuter du av den häftiga miljön och kan också testa på en mängd olika aktiviteter. På slottshotellet finns också Sveriges första utomhuspool – och en skärgårdsbastu nere vid bryggan invid Landsfjärden, som du kan boka året om. Även om Häringe slott inte är ett spahotell med behandlingar kan du alltså få en avslappnande vistelse med både bad och bastu.

Du hittar hotellet 25 minuter söder om Stockholm, i Västerhaninge.

Häringe slott

Västerhaninge

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons