Superenkla (och goda!) sötpotatischips
Den som påstår att gott och nyttigt inte hör ihop har inte smakat chips gjorda på sötpotatis. De här smaskiga chipsen passar lika bra att till maten som till förrätt med en god dipp till – eller kan avnjutas precis som de är.
Sötpotatischips i ugn
Du behöver:
- Sötpotatis (valfri mängd, beroende på hur mycket chips du vill göra)
- Neutral olja (förslagsvis rapsolja)
- Salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rengör sötpotatisen, skala om du vill. Det går dock lika bra att behålla skalet på.
3. Skiva potatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin och lägg skivorna i en bunke. Täck med vatten och låt stå i 10-15 minuter.
4. Häll bort vattnet och torka av skivorna. Lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt, vill du ha chipsen så krispiga som möjligt bör inte skivorna täcka varandra.
5. Ringla på lite olja och strö över salt. Ugnsrosta i 20-30 minuter beroende på hur tjocka skivorna är. När dina chips är gyllenbruna och krispiga är de klara.
6. Låt svalna, servera och njut!
Tips!
En oväntad, men riktigt god kombination är sötpotatis och kanel. Testa att strö över lite malen kanel tillsammans med salt på plåten innan du skjutsar in chipsen i ugnen.
Foto: Shutterstock