Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

Shopping: 16 snygga mönstrade inredningsdetaljer för hemmet

08 aug, 2018
Kanske dags att få in lite nya statement pieces i hemmet? Här listar vi 15 snygga inredningsdetaljer med mönster i fokus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En gemensam nämnare för många av våra Hemma Hos-reportage är mönster. De kan ta sig uttryck i alltifrån färgsprakande textilier till exklusiva, storblommiga tapeter.

Mönster är ofta synonymt med lekfullhet och är ett enkelt sätt att lyfta hemmet till en ny nivå samtidigt som det blir mer personligt. Är du sugen på ett litet, diskret statement piece eller vill du låta mönster bli en utmärkande faktor i ditt hem? Vi har tagit fram 16 snygga mönstrade inredningsdetaljer för alla hem och smaker, både smått och stort.

1. Matta Vetica, Jotex

 

Annons

En mönstrad matta är sällan fel. På köpet är det ett bra knep för att ändra känslan i ett rum och göra det mer personligt. Den här varianten är gjord i ull och har en färgsättning som passar i de allra flesta hemmen. ANNONS Läs mer och köp här.

2. Tapet Acanthus, Engblad & Co

Sugen på att få lite mer färg på hemmets väggar? Att måla behöver inte vara den enda utvägen. Satsa på en härlig mönstrad tapet, antingen på alla rummets väggar eller bara på en för att skapa ett friskt statement. Här har vi en stilren, diskret tapet som, precis som namnet hintar om, hyllar Acanthusväxten. ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

3. Kuddfodral Knot, Jotex

Kuddar är den perfekta inredningsdetaljen att experimentera med. Lätta att ta fram, lätta att plocka bort. Denna är enfärgad, men har ett härligt handknutet kuddfodral som gör det lite utstickande. Kombinera gärna med andra kuddar i olika form och färg för ännu snyggare effekt. ANNONS Läs mer och köp här.

4. Tyg Unikko, Marimekko

Är du sugen på något färgglatt med hög igenkänningsfaktor? Här är en klassiker som aldrig går ur tiden – Marimekko. Det välkända Unikko-mönstret skapades 1964 och syns än idag i mängder av olika utföranden. Tyget passar alldeles utmärkt för den som är ute efter färgstarka gardiner, kuddar eller varför inte ett plagg? Möjligheterna är oändliga med denna pärla. ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

5. Soffbord, Madam Stoltz

Ett utmärkt soffbord för dig som är ute efter det lilla extra. Gjort i mässing och glas med ett enkelt, geometriskt mönster som garanterat blir ett statement piece i hemmet. ANNONS Läs mer och köp här.

6. Bordsduk Amrita, Chamois

Förgyll sensommarmåltiderna med en vacker bordsduk. Här kombineras en sparsmakad skandinavisk stil med indisk blockprintteknik och resultatet är ljuvligt. Färgsättningen gör att duken gör sig lika fint nu som på vinterhalvåret, vilket är en tacksam investering. ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

7. Kuddfodral Vega, Gripsholm

Triss i kuddar! Kuddfodralet Vega finns i tre olika färger som passar fint både tillsammans och separat. Det guldiga mönstret är diskret men samtidigt stilrent och tillför en lyxig känsla. Satsa på en, eller varför inte alla tre? ANNONS Läs mer och köp här.

8. Förvaringsburk Circus, Alessi

Gör förvaring till en cirkus. Denna färgstarka förvaringsburk är formgiven av välkände Marcel Wanders för Alessi och kommer i ett set på två eller tre burkar. Perfekt för småprylar som lätt tappas bort! ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

9. Pläd Salt, Nordic Nest

Må hända att den mäktiga sommarvärmen håller i sig ett tag till, men hösten är inte så långt borta. Och vad är då en bättre investering än en skön pläd? Här har vi ett fint mönstrat alternativ i ull som håller dig varm när det behövs som mest. ANNONS Läs mer och köp här.

10. Matta Entrance, Layered

Entrance för tankarna till Art Deco-epoken med ett subtilt och stilrent mönster. Ge ditt hem en tidlös, exklusiv känsla med denna viskosmatta som kommer i flera olika färgsättningar. ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

11. Blomkruka Trio, Klong

Låt dina växter få en unik kruka. Mönstrade krukor ger inte bara växterna ett lyft utan fungerar även som en perfekt inredningsdetalj. Denna variant från Klong är formgiven av Ania Pauser och finns i olika färger och storlekar – optimalt för att kombinera och skapa ett genomtänkt intryck hemma. ANNONS Läs mer och köp här.

12. Påslakanset Stars and Stripes, Jotex

Ränder på ena sidan, stjärnor på andra. Härligt påslakanset i bomull som passar extra bra för dig som snabbt tröttnar på ett och samma mönster. ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

13. Anteckningsblock Lemon, Wouf

Trött på enfärgade anteckningsböcker? Gör antecknandet lite roligare med denna färgglada variant som med fördel kan ligga framme på bordet bland coffee table-böckerna. ANNONS Läs mer och köp här.

14. Gardin Gryning, Jotex

Se till att öka sovkvaliteten med mörkläggningsgardiner! Här har vi en variant i en behaglig naturnära ton med ett diskret mönster som går i samma färgskala. ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

15. Tapet Palm Jungle, Cole & Son

Vad är egentligen bättre än palmer? Växten som naturligt associeras med varma breddgrader och semester är den ultimata detaljen för att skapa en härlig, färgstark oas hemma. Tapeten Palm Jungle från klassiska Cole & Son är ypperlig som fondvägg, men också i hela rummet för ett riktigt statement. ANNONS Läs mer och köp här.

16. Matta Greek Key, Layered

När skandinavisk design möter medelhavet. Ännu en vacker matta från Layered, här med inspiration från antikens Grekland. ANNONS Läs mer och köp här.

Läs mer:

Staycation hemma – 17 detaljer som skapar hotellkänsla

Annons