Vinfloats – sommarens godaste glassdrink
Under sommaren vill man gärna ha något gott som svalkar. Testa en vinfloat nästa gång du vill göra en glass lite festligare – kanske redan till helgen?
Givetvis fungerar det lika bra att byta ut alkoholen mot ett alkoholfritt alternativ!
Här är fem smarriga vinfloats att testa i sommar:
1. Vinfloat med rödvinskristaller
2 portioner
Du behöver:
1/2 flaska rödvin
Drygt 0,5 dl socker
2 dl vatten
Vaniljglass
Gör så här:
1. Hetta upp vatten och socker i en kastrull tills sockret har löst sig.
2. Häll sockerlagen i en fryssäker, avlång form och häll därefter i allt vin. Använd en gaffel och blanda vätskorna. Ställ in i frysen.
3. Ta ut formen varje halvtimme och använd en gaffel för att röra runt så det bildas små kristaller.
4. Efter cirka 4 timmar är det klart. Ta 1-2 skopor vaniljglass i två glas och toppa med vinkristaller från frysen.
2. Vinfloat med färska jordgubbar
2 personer
Du behöver:
2 skopor vaniljglass
2 dl jordgubbsläsk
2 dl champagne
6 färska jordgubbar
Gör så här:
1. Skär upp fyra jordgubbar i skivor och de resterande två gör du ett jack i.
2. Lägg några jordgubbsskivor i botten på vardera glas och lägg i en skopa vaniljglass. Lägg resten av jordgubbarna på glassen.
3. Häll försiktigt i jordgubbsläsken i båda glasen. Låt kolsyran lägga sig innan du går vidare till nästa steg.
4. Häll i champagne i båda glasen.
5. Garnera båda glasen med jordgubbarna som har ett jack i sig och servera med sked och sugrör.
3. Vinfloat med rosévin
2 portioner
Du behöver:
1/2 liter vaniljglass
1 flaska rosévin
1 handfull frysta blåbär och hallon
1 handfull färska blåbär och hallon
En mixer
Gör så här:
1. Häll de frysta bären i en mixer med en halv flaska rosévin och mixa. 2. Häll i nästan alla färska bär, men spara några till garnering. Mixa till önskad smoothiekonsistens.
3. Ta fram två glas och häll i vinslushie upp till hälften av glasen. Ta en stor skopa glass till vardera glas och lägg i. Fyll upp med resten av vinslushien.
4. Garnera med färska bär.
4. Vinfloat med hallonsorbet
2 portioner
Du behöver:
3-4 skopor hallonsorbet
5 dl mousserande rosévin
Färska hallon för garnering
Gör så här:
1. Ta två stora vinglas och dela upp glassen i båda.
2. Häll över rosévinet och garnera med färska hallon.
5. Vinfloat med sockrade bär
2 personer
Du behöver:
1/2 flaska prosecco
2-3 dl vaniljglass
2-3 dl mixade bär (blåbär, hallon, jordgubbar)
1 msk socker
Gör så här:
1. Mixa bären och sockret i en skål. Låt det stå i 15 minuter.
2. Dela upp bären i två glas.
3. Lägg i 1-2 skopor vaniljglass i varje glas och toppa med prosecco.