Volang bjuder in till ett pastellfärgat chokladbollskalas!
Vem gillar inte chokladbollar? Precis!
ELLE Decorations toppbloggare Volang har därför lägligt till helgen tagit fram 5 olika varianter på den gamla älskade klassikern! Allt inbakat i ett pastellfärgat kalas.
Perfekt baktips inför helgens fikamys!
Låt kreativiteten flöda när du bjuder in till fika. Med hjälp av vackra koppar, hemgjorda vimplar och färska snittblommor kommer du långt.
Fyll dina koppar med pastellfärgat strössel och placera chokladbollarna i.
Framhäv pastellfärgerna med enkla svarta fat för extra effekt.
Fyll ett glas med strösocker och sätt dina cakepops i glaset. Fint och praktiskt när du ska bjuda på fika.
Gör dina egna färgglada vimplar genom att klippa ut en flagga från valfritt papper och limma fast på en tandpetare.
Servera dina chokladbollar på ett fat med skedar. Vackert, festligt och praktiskt.
Vill du testa en nyttigare variant av chokladbollar i helgen så kommer tipset på en raw food-variant gjord på nötter och dadlar här.
Ingredienser
20 st färska dadlar
2 tsk vaniljpulver
1/2 dl grovhackade cashewnötter
1/2 dl grovhackade mandlar
2 1/2 dl fiberhavregryn, alternativt vanliga havregryn
4-5 msk kakao
1 koppar espressokaffe
1 nypa flingsalt
Gör så här:
1. Börja med att kärna ut dadlarna och släng bort kärnorna. Lägg dadlarna i en bunke.
2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer.
3. Forma till runda bollar och rulla i kokosflingor eller pärlsocker (jag rullar hälften i kokos och hälften i pärlsocker).
4. Ställ in bollarna kallt innan servering.