5 anledningar att dricka rosé på vintern
5 anledningar att dricka rosé på vintern
1. Har man svårt att välja mellan vitt och rött vin till maten är ofta rosé den perfekta lösningen. Där det vita kan kännas för surt och det röda för tungt kvalar rosé in som ett solklart alternativ.
2. Rosé är romantiskt. Förutom den vackra rosa färgen lyfter den eleganta och friska smaken kärleken till nya höjder.
3. Du kan fånga sommarkänslan med ett glas rosévin. Oavsett om det är kallt och mörkt ute känns de ljusa och ljumma sommarnätterna nära med ett glas rosé i handen.
4. Rosé passar perfekt till asiatisk mat och till rätter och råvaror som generellt har lite mer sälta och en kraftigare kryddning.
5. Förvåna dina gäster genom att välja ett rosé till middagen. Det visar att du hänger med i de senaste trenderna och inte är rädd för att sticka ut.
3 goda roséviner:
1. Réserve de Bonnet Rosé, Bordeaux, Frankrike (nr 3181), 79 kr.
Bärig smak med inslag av röda vinbär, hallon, nässlor och blodgrapefrukt. Serveras vid cirka 8°C till fiskrätter, sallader eller till kyckling.
2. Les Lauzeraies, Tavel Rosé, Rhône, Frankrike (nr 2724) 109 kr, ekologiskt.
Ungdomligt rosévin med fruktig smak av mogna jordgubbar, granatäpple, blodapelsin och örter.
3. Côtes de Provence, Pierre Paul Rosé, Provence, Frankrike (nr 74125) 89 kr, ekologiskt.
Torrt och bärigt rosévin med toner av röda vinbär, blodapelsin och örter.
Läs även: Enkel hemgjord glögg på rosévin