5 anledningar att dricka rosé på vintern

25 nov, 2016
Förut drack man oftast rosévin på sommaren, men idag är det ett allt vanligare alternativ till vitt eller rött vin året om. Varför inte skåla i rosé på vinterns fester?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rosévin är gott även på vintern. Foto: Shutterstock
Rosévin är gott även på vintern. Foto: Shutterstock

5 anledningar att dricka rosé på vintern

1. Har man svårt att välja mellan vitt och rött vin till maten är ofta rosé den perfekta lösningen. Där det vita kan kännas för surt och det röda för tungt kvalar rosé in som ett solklart alternativ.

2. Rosé är romantiskt. Förutom den vackra rosa färgen lyfter den eleganta och friska smaken kärleken till nya höjder.

3. Du kan fånga sommarkänslan med ett glas rosévin. Oavsett om det är kallt och mörkt ute känns de ljusa och ljumma sommarnätterna nära med ett glas rosé i handen.

Annons

4. Rosé passar perfekt till asiatisk mat och till rätter och råvaror som generellt har lite mer sälta och en kraftigare kryddning.

5. Förvåna dina gäster genom att välja ett rosé till middagen. Det visar att du hänger med i de senaste trenderna och inte är rädd för att sticka ut.

3 goda roséviner:

rosevin-vinter

1. Réserve de Bonnet Rosé, Bordeaux, Frankrike (nr 3181), 79 kr.

Bärig smak med inslag av röda vinbär, hallon, nässlor och blodgrapefrukt. Serveras vid cirka 8°C till fiskrätter, sallader eller till kyckling.

Annons

2. Les Lauzeraies, Tavel Rosé, Rhône, Frankrike (nr 2724) 109 kr, ekologiskt.

Ungdomligt rosévin med fruktig smak av mogna jordgubbar, granatäpple, blodapelsin och örter.

3. Côtes de Provence, Pierre Paul Rosé, Provence, Frankrike (nr 74125) 89 kr, ekologiskt.

Torrt och bärigt rosévin med toner av röda vinbär, blodapelsin och örter.

Läs även: Enkel hemgjord glögg på rosévin

Hemgjord glögg på rosévin.
Hemgjord glögg på rosévin.
Annons