5 goda och våriga påskdrinkar
Påsken innebär för många långledigt och en helg full av god mat och dryck.
Bjud dina gäster på Easter Lime Flipp, en gul påskdrink, eller gör det enkelt för dig och servera lavendelchampagne. Här är fem påskdrinkar att skåla in helgen med.
1. Easter Lime Flipp
Du behöver:
4 cl Absolut vodka lime
2 cl sockerlag
1 helt ägg
2 cl gräddmjölk
limeskal
Gör så här:
1. Skaka alla ingredienser hårt i en shaker, tillsätt is och skaka på nytt.
2. Sila över i ett glas.
3. Riv över lite limskal på toppen.
2. Vårig cocktail med citronkamomill
Du behöver:
4 cl gin
1,5 cl kamomillsirap
1,5 cl citronjuice
1 cl fläderlikör
1 tsk lemon curd
1 tsk grekisk yoghurt
1 äggvita
Gör så här:
1. Ha i äggvita, gin, kamomillsirap, citronjuice, fläderlikör, yoghurt och lemon kurd i en shaker utan is. Skaka.
2. Fyll shakern med några isbitar och skaka igen.
3. Häll upp i ett martiniglas och garnera med en kamomillblomma.
Kamomillsirap:
1 dl socker
1 dl vatten
2 msk torkad kamomill
Gör så här:
Blanda socker och vatten på medelhög värme tills sockret är upplöst. Addera kamomill och ta bort pannan från spisen. Låt det stå i en kvart och sila sedan sirapen från kamomillen. Förvaras i kylskåp i upp till två veckor.
3. Dragon Toddy
Du behöver:
3 cl Dragon Blood
1 äggula
2 msk florsocker
1/2-1 dl hett vatten
Gör så här:
1. Vispa upp äggula och florsocker till en pösig blandning.
2. Tillsätt Dragon Blood och vatten.
3. Rör om och servera genast.
4. Kokos- och ananasmartini
Du behöver:
3 cl vaniljvodka
3 cl rom med smak av kokos, exempelvis Malibu
4 ml gräddmjölk
1 msk kokosgrädde
1/2 dl ananasjuice (mängden kan du anpassa efter tycke och smak)
is
För garnering: Honung, kokosflingor och marshmallows
Gör så här:
1. Häll lite honung i en tallrik och kokosflingor i en annan. Dippa ett martiniglas i honungen och sedan i kokosflingorna så de fäster sig på kanten.
2. Ta fram en shaker och häll i samtliga ingredienser. Skaka i cirka 20 sekunder och häll sedan upp i martiniglaset.
5. Lavendelchampagne
Du behöver:
Champagne eller mousserande
1-1,5 tsk lavendelsirap per glas
Gör så här:
Häll upp champagne i glas och addera lavendelsirap. Rör om försiktigt och servera med en lavendelkvist i glaset.
Lavendelsirap:
1 msk torkad lavendel
3 dl socker
2 dl vatten
Gör så här:
Häll socker, vatten och lavendel i en kastrull och låt sjuda i tio minuter. Sila bort lavendeln och förvara sirapen i kylskåpet i upp till två veckor.