Fira glöggens dag med årets nyheter och våra goda recept
Vi svenskar dricker cirka fem miljoner liter glögg varje år och 2016 utropade Saturnus, Sveriges äldsta och största glöggproducent, den 1 december till Glöggens dag. En värmande och god anledning att träffa nära och kära och komma i julstämning tillsammans.
– I dag har det mesta en egen dag, från moroten och ostbågen till kanelbullen. Med tanke på hur starkt förankrad glöggen är i den svenska kulturen tycker vi att det är självklart att vi ska fira även Glöggens dag, säger Fredrik Lamorell, Försäljnings- och marknadschef på Saturnus i ett pressmeddelande.
Glöggens dag är med andra ord ett perfekt tillfälle att prova någon av säsongens nyheter och något nytt spännande tilltugg!
1. Enkla tilltugg till glöggminglet
Grönmögelost på pepparkaka har blivit ett klassiskt glöggtilltugg, men även choklad och nötter passar bra till glögg. Här kommer fler tips!
Till recepten >>
2. Årets smak från Blossa
Varje år släpper Blossa en limiterad årgångsglögg i en ny spännande smak. Årets glögg hämtar inspiration från Italien.
Läs mer >>
3. Gin & Tonic-glögg
Varför välja mellan glögg och GT? Stockholms Bränneri kombinerar det bästa av två världar med sin populära Gin & Tonic-glögg.
Läs mer >>
4. Mousserande glögg
Om man skulle vilja trycka upp glammighetsfaktorn på glöggminglet är det nu möjligt genom Glöet, den mousserande glöggen!
Läs mer >>
5. Glöggdrink med whisky
Saturnus och Mackmyra och slagit sina svenska flaskor ihop och skapat en vitvinsglögg spetsad med whisky. Perfekt till cocktails!
Läs mer >>
6. Årets bästa glögg
Idag finns det mängder av smaker och styrkor på glögg. Stefan på Vinbetyget tipsar om glöggen som fått högsta betyg.
Läs mer >>
7. Snygga glöggmuggar
Är det dags att uppdatera ditt lager av glöggmuggar? Så här års kan man botanisera i snygga glöggmuggar i alla prisklasser.