Hemgjord portvinsglögg – så gör du
25 nov, 2019
AvRedaktionen
Glöggentusiast? Gör egen glögg med en bas av portvin – som ger glöggen en rundare, djupare och mer elegant smak.
Annons
8-10 portioner
Hemgjord portvinsglögg:
1 flaska rödvin (75 cl)
1 liten flaska portvin (37 cl)
1 msk kardemummakärnor
1 kanelstång
8 nejlikor
2 st torkade pomeransskal
1 dl farinsocker
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en kastrull, rör om så farinsockret löser sig.
- Ställ svalt över natten.
- Hetta sedan upp glöggen tills den nästan kokar, men den får inte koka.
- Sila därefter av kryddorna och servera.
Av: Sofia Andersson Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER:
Annons