Gatukonstnär designar färgglad flaska åt Hennessy

22 sep, 2017
AvRedaktionen
Gatukonstnären JonOne har designat en färgglad flaska åt Hennessy och deras Very Special Cognac. Flaskan finns endast i begränsad specialutgåva.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gatukonstnären JonOne. Foto: Gwen Le Bras
Gatukonstnären JonOne. Foto: Gwen Le Bras

Den nya specialutgåvan av Hennessy Very Special är en del i serien av samarbeten mellan Hennessy och kända konstnärer. Tidigare har bland andra tatueraren Scott Campbell designat en limiterad flaska och i år har turen kommit till gatukonstnären JonOne, känd för sin färgglada graffiti.

– När jag träffade de anställda på Hennessy märkte jag hur mycket de älskar det de gör och jag kan relatera till den känslan. De tillverkar vackra produkter och känner glädjen som skapandet ger, säger JonOne.

Annons

Om JonOne

JonOne är född i Harlem, New York, men bor nu i Paris. Han är helt självlärd och vid 17-års ålder började han tagga sina konstverk med ”Jon156”. 1984 grundade han graffiti-kollektivet 156 All Starz och 1987 reste han till Paris där han strax tog plats i gatukonstens framkant.

Under sin 30-åriga karriär har JonOne gjort dussintals utställningar och men även designat allt från mattor och högtalare till en Boeing 777. Under åren har flera av JonOnes verk slagit rekord på auktioner för graffitikonst.

Hennessy VS Limited Edition

Flaskan kommer i en färgglad presentbox, men finns även i en speciell presentutgåva med en magnumflaska i en förpackning som påminner om en överdimensionerad sprayburk.

Priset för 700 ml-flaskan är 385 kr och den beställs via Systembolagets privatimport.

Recept: 5 classy cocktails med cognac

Annons