Nu finns det blåa vinet i Sverige – så smakar det!

26 mar, 2017
Det blåa vinet Marques de Alcantara lanseras i Sverige.
Blått vin är det nya vita! I alla fall om vi ska tro den spanska vinet Marques de Alcantara som nu lanserar sina blå droppar på den svenska marknaden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi har tidigare skrivit om det spanska företaget Gik som ville revolutionerna vinvärlden med sitt blåa vin. Än har det inte dykt upp i Sverige och nu behöver vi inte heller vänta längre, för ett annat blått vin har nämligen lanserats på Systembolaget.

Marques de Alcantara består till hundra procent av den gröna druvan chardonnay. Den blå färgen tillsätts efter själva jäsningsprocessen och kommer från färgämnet antocyanin som finns naturligt i blå druvskal. Som en extra bonus är antocyanin rikt på antioxidanter.

Smak och doft

ELLE mat & vin har provsmakat vinet som är torrt med toner av citrus och tropisk frukt. Doften är mycket fruktig med tydliga toner av passionsfrukt, ananas och persika.

Flera i testpanelen upplevde att smaken påminde om godis och apropå just godis visade sig vinet passa riktigt bra till lakrits. Annars passar det utmärkt som aperitif, sällskapsdryck eller att göra friska drinkar av. Vinet ska serveras väl kylt.

Om du är sugen att testa Marques de Alcantara kostar så kostar det 119 kr och har beställningsnummer 76893, om du inte hittar det i just din butik.

Blue is the new white, enligt Marques de Alcantara.
Blue is the new white, enligt Marques de Alcantara.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons