Motörhead lanserar rockig rom

28 nov, 2018
AvRedaktionen
Det legendariska brittiska rockbandet Motörhead, med svenske Mikkey Dee bakom trumsetet, lanserar en mörk rom den 1 december. Den perfekta julklappen till rom- eller rockälskaren!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Motörhead Premium Dark Rum lanseras 1 december.
Motörhead Premium Dark Rum lanseras 1 december.

Om någon säger ”hårdrock” är Motörhead ett av de första banden många kommer att tänka på. Det är ingen överdrift att säga att de länge var och fortfarande är ett av världens mest inflytelserika rockband.

Den mytomspunne sångaren Lemmy Kilmister, känd för sitt vilda rock’n’roll-liv, gick tragiskt bort 2015 – men Motörheads musik är odödlig.

Motörhead har tidigare lanserat egen whisky, vodka, öl och vin och nu släpper de även en mörk rom. Bandets svensks trummis Mikkey Dee berättar:

– Idéen om en Motörhead rom har levt med oss i flera år, därför valde vi att också färdigställa projektet. Målet var alltid att skapa en mörk lagrad rom med riktigt hög kvalitet. När vi skapar drycker handlar allt om rock’n’roll, smak och hantverk.

Annons

Motörhead Premium Dark Rum

Motörhead Premium Dark Rum är en mörk och ekfatskalgrad rom som helst avnjuts ren, rumstempererad eller lätt kyld. Smaken har en balanserad sötma med tydliga inslag av fat, arrak, vanilj och torkad frukt.

Romen tillverkas på Dominikanska Republiken som är ett av världens främsta länder för romtillverkning. Lagringen sker på amerikanska bourbonfat i åtta år i ett solerasystem som ger en rundare och fylligare rom med konsekvent hög kvalitet. Faktum är att Motörhead Premium Dark Rum fick högst poäng av totalt 54 olika sorter i Systembolagets blindprovning.

Motörhead Premium Dark Rom (11450-01) lanseras den 1 december 2018 och kostar 369 kr. Alkoholhalten ligger på 40 %.

Läs också: 6 tilltugg som passar bra till rom

Motörhead Premium Dark Rum.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons