Kaffe skyddar din lever från alkohol

25 feb, 2016
AvRedaktionen
Slå två flugor i en smäll och blanda en kaffedrink!
Det är ingen nyhet att alkohol kan leda till leverskador och att det bästa är att dricka med måtta, men nu visar en ny studie att något så enkelt som kaffe kan skydda dig mot skrumplever.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Två koppar kaffe om dagen skyddar din lever från skador från alkohol. Det enligt en ny studie från brittiska Southampton-universitetet som Reuters rapporterar om. Enligt forskarna minskar risken att få skrumplever med 44 procent.

– Skrumplever kan döda dig och det finns inget botemedel, säger Oliver Kennedy som ligger bakom studien.

För att komma fram till det lugnande kaffebeskedet har forskarna slagit samman nio undersökningar med nästan en halv miljon människor.

– Det är en viktig upptäckt att något så billigt och utbrett som kaffe ger den här effekten, säger Kennedy.

Viktigt att dricka med måtta

Det låter helt klart fantastiskt, men trots att kaffe skyddar från skrumplever kan man inte dricka hur mycket alkohol som helst.

– Ett par koppar kaffe om dagen hjälper inte mot de systematiska skador kroppen får av en överdriven alkoholkonsumtion, säger näringsfysiologen Samantha Heller på New York University, till Reuters.

Läs också: Så blandar du en perfekt irish coffee

Blanda en perfekt irish coffee.
Blanda en perfekt irish coffee.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons