Populär äppelcider får nytt utseende
Lagom till sommaren har den franska cidern Cidraie fått en ny design, för att lyfta det franska arvet och passionen till ciderhantverket. Den klassiska nyckelpigan på etiketten finns dock kvar.
– Våra franska ciderseder har anor som sträcker sig mer än hundra år tillbaka i tiden, och dem vi vill hedra med den nya designen. Vi är stolta över Cidraies franska arv och vill att det ska utstrålas både genom smaken och utseendet, säger Pierre-Eric Bouvier, produktchef för Cidraie.
100 % äpplen utan tillsatt socker
Cidraie är tillverkad av 100 % franska cideräpplen som skördas och mustas på hösten för att sedan spontanjäsas med den naturliga jästen från äpplena. På så så vis behöver inget extra socker tillsättas och den naturliga jäsningen skapar en perfekt balans mellan sötma och syra. Resultatet är en halvtorr cider med tydlig smak av mogna äpplen.
Cidraie passar utmärkt som uppfriskande sällskapsdryck eller till lättare sommarrätter som kyckling och ljust kött.
Tips! Servera gärna Cidraie i ett vinglas med mycket is. För att förhöja smaken ytterligare kan man toppa med ett par stänk Angostura Bitter eller varför inte en skvätt calvados för att framhäva äppelsmaken ytterligare.