Premiär för nya Corner Club i Gamla Stan
Björn Frantzén välrenommerade cocktailbar Corner Club har sedan starten 2013 belönats med flera utmärkelser och många av Sveriges bästa bartenders har passerat genom lokalerna.
Nya ansikten bakom baren
Helgen den 26 – 28 april 2019 slår Corner Club upp dörrarna för våren, med ett helt nytt team bakom baren. Ny barchef är James Adrews som senast kommer från Haymarket.
– Med värdskap och gästfokus i främsta rummet, och givetvis en otrolig teknik och smakpalett, kommer James sätta en ny standard på Corner Club, säger Stefan Gissberg på Frantzén Group.
De fyller också på teamet med bartendern Aron Larsson från Haymarket och floortendern Sanna Holmström från Penny & Bill.
Nya filosofin och menyn
Cocktailmenyn har såväl asiatiska som nordiska influenser, samtidigt som det finns en grund i den klassiska amerikanska baren. Själva menyn kommer vara indelad i 4 kategorier:
- Limited edition: Tillfälliga cocktails med nya ingredienser som utforskas med olika tekniker.
- Best of: Här samlas de bästa drinkarna från Limited Edition som byts ut med säsongerna.
- No and low alcohol: Alkoholfritt och drinkar med låg alkoholhalt är en viktig del av menyn.
- Always at Corner Club: Klassiska cocktails som man alltid kan förvänta sig hitta i baren.
Hållbarhet i fokus
Att arbeta hållbart i en bar handlar bland annat om att komponera hantverksmässiga drinkar som tar till vara på smaker och ingredienser utan att kompromissa med smakerna. Bakom baren på Corner Club hittar man gott om frukthalvor, skal, zest och juicer som alla tas tillvara på för att inte låta de goda smakerna gå till spillo.
Fyra drinkar från den nya menyn:
1. Röksignaler
Tenjaku Whisky
Nikka Coffey Grain
barrel aged saké
leftover coffee syrup
lapsang tincture
2. Permanent Holiday
lemon grass infused rum blend
lime
pine nut and sesame seed orgeat
yuzu foam
3. Stockho-lom City
lingonberry infused vodka
housemade tamarind liquer
acidic kaffir lime cordial
leftover lingon powder
4. Flyktsoda (Små Grodorna)
OP Anderson
Yellow Chartreuse
celery shrub
cucumber-lime cordial
spruceshoot tonic