Här kan du beställa Sveriges mest exklusiva cocktail
I Guldbaren på Nobis Hotel i Stockholm finns Sveriges enda flaska av den exklusiva vodkan Elit Pristine: Andean Edition. Vodkan tillverkas av Rysslands äldsta vodkaproducent Stolichnaya och är den tredje och sista vodkan i deras ”water series” med en limiterad upplaga på enbart 250 flaskor i hela världen där en flaska säljs till ett pris av 30 000 kronor.
Guldbaren på Nobis Hotel är den enda plats i Sverige där denna vodka går att få tag på. Tillsammans med en rad unika och exklusiva ingredienser har Guldbaren gjort en tolkning på den klassiska cocktailen vodka martini.
Cocktailen innehåller Stolichnaya Elit Pristine: Andean Edition, fransk vintage Vermouth och Nobis egenskapade tinktur. Cocktailen avnjuts sedan i ett doftmoln av champagne.
– Vi det ser det här som en hyllning till en av världens mest klassiska cocktails, framtagen med extremt unika produkter som tillsammans skapar en fröjd för alla sinnen, säger Måns Borg, barmästare på Nobis Hotel.
Läs också: 3 enkla drinkar med vodka som bas
Vad som gör denna cocktail så exklusiv är bland annat hur vodkan är framställd. Vodka består nämligen av 60 procent vatten vilket betyder att det är en mycket viktig beståndsdel i vodkans smak och kvalité. Elit Pristine: Andean Edition består av världens renaste vatten och kommer från en mineralrik källa i den skuggiga dalen av Anderna i södra Chile. Tillsammans med den finaste och renaste ryska vodkan skapas Elit Pristine: Andean Edition.
Förpackningen består av en handblåst kristallflaska som tillverkats av Glencairm Crystal i Skottland. Den har detaljer i guld och silver som ackompanjeras av en medaljong i silver och guld som utsmyckats med en äkta rubin. Lådan består av svart körsbärsträ från hållbara källor, som är fodrad med svart kläder och utsmyckad med samma medaljong som flaskan bär.
Martinin kostar 5000 kr och finns tillgänglig i Guldbaren på Nobis Hotel från och med den 9 december i limiterad upplaga. Den serveras med utvalda kanapéer speciellt framtagna av restaurang Carinas köksmästare Jacopo Braga för att ytterligare lyfta de sofistikerade smakerna av vodkan.