Svalkande irish coffee-glass – vinterns favorit i somrig tappning

02 jul, 2017
Glöm rykande och värmande irish coffee – i sommar njuter vi av den populära drinken i glassform.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Irish coffee är en given favorit under höst- och vinterhalvåret. Sommartid känns den varma drycken dock inte lika självklar.

Läs också: Vinfloats – sommarens godaste glassdrink

Men misströsta inte. Genom att ändra temperaturen på din irish coffee kan du njuta av din favoritcocktail även under årets hetaste dagar.

Svalkande irish coffee-glass

Receptet är för 10 glassar

Ingredienser

Gräddlagret:

2,5 dl vispgrädde

4 msk socker

1 vaniljstång

Kaffelagret:

4,5 dl bryggt, kallt kaffe

Annons

2,5 dl socker

Baileyslagret:

2,5 dl vispgrädde

2-3 msk Baileys

+ glassformar

Gör så här:

Gräddlagret:

Blanda vispgrädde och socker tills sockret löst sig. Skär och skrapa ur vaniljstången. Om du har tid, låt gärna stången ligga och dra i gräddblandningen i någon timme.

Lyft ur den tomma vaniljstången och fördela blandningen i glassformarna. Frys i 2-4 timmar eller tills det stelnat. Vänta med att sätta i glasspinnarna.

Kaffelagret:

Rör samman kaffe och socker tills sockret är upplöst. Ta formarna ur frysen och häll ett tunt lager av kaffeblandningen på den frysta gräddblandningen. Sätt i glasspinnarna och lägg in i frysen i 2-4 timmar.

Annons

Baileyslagret:

Under tiden som glassarna är i frysen, blanda resten av kaffebladningen med vispgrädden och Baileys. När glassen i frysen stelnat fyller du upp glassformarna med Baileyslagret. Frys i ytterligare 2-4 timmar, sedan är irish coffee-glassen färdig att avnjutas.

Foto: Feast and west

Läs också: Frozen sangria är sommarens drink – 5 goda recept

Annons