Svalkande irish coffee-glass – vinterns favorit i somrig tappning
Irish coffee är en given favorit under höst- och vinterhalvåret. Sommartid känns den varma drycken dock inte lika självklar.
Läs också: Vinfloats – sommarens godaste glassdrink
Men misströsta inte. Genom att ändra temperaturen på din irish coffee kan du njuta av din favoritcocktail även under årets hetaste dagar.
Svalkande irish coffee-glass
Receptet är för 10 glassar
Ingredienser
Gräddlagret:
2,5 dl vispgrädde
4 msk socker
1 vaniljstång
Kaffelagret:
4,5 dl bryggt, kallt kaffe
2,5 dl socker
Baileyslagret:
2,5 dl vispgrädde
2-3 msk Baileys
+ glassformar
Gör så här:
Gräddlagret:
Blanda vispgrädde och socker tills sockret löst sig. Skär och skrapa ur vaniljstången. Om du har tid, låt gärna stången ligga och dra i gräddblandningen i någon timme.
Lyft ur den tomma vaniljstången och fördela blandningen i glassformarna. Frys i 2-4 timmar eller tills det stelnat. Vänta med att sätta i glasspinnarna.
Kaffelagret:
Rör samman kaffe och socker tills sockret är upplöst. Ta formarna ur frysen och häll ett tunt lager av kaffeblandningen på den frysta gräddblandningen. Sätt i glasspinnarna och lägg in i frysen i 2-4 timmar.
Baileyslagret:
Under tiden som glassarna är i frysen, blanda resten av kaffebladningen med vispgrädden och Baileys. När glassen i frysen stelnat fyller du upp glassformarna med Baileyslagret. Frys i ytterligare 2-4 timmar, sedan är irish coffee-glassen färdig att avnjutas.
Foto: Feast and west