Svensk Vinter – glögg spetsad med whisky!

17 okt, 2018
Svensk Vinter – glögg från Saturnus spetsad med whisky från Mackmyra!
Saturnus och Mackmyra och slagit sina svenska flaskor ihop och skapat en vitvinsglögg spetsad med whisky. Förutom att dricka varm är den utmärkt att blanda cocktails med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”En kryddig kärleksaffär mellan svensk ursprungsromantik och stolt hantverkstradition.” Så beskriver Saturnus och Mackmyra sitt senaste samarbete Svensk Vinter. Glöggen består av friskt och fruktigt vitt vin, ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj toppat med en ofiltrerad ekig maltwhisky direkt från fatet.

– Glöggen har en angenämt mjuk framtoning, diskret citrus i kombination med glöggkryddor och ett inslag av vanilj. Whiskyn vi använt är en single malt som lagrats i fem år i lätt rostade ekfat i vår egen gruva i Bodås, berättar Angela D´Orazio, master blender på Mackmyra.

Svensk Vinter – glögg spetsad med whisky från Saturnus och Mackmyra.
Svensk Vinter – glögg spetsad med whisky! Foto: Nils Ingvarson

Serveringsförslag:

Glöggen passar lika bra på julbordet och under glöggfesten som vid sprakande brasor efter en krispig skiddag i fjällen. Dessutom fungerar glöggen ypperligt som drinkingrediens, gärna ackompanjerat med något gott tilltugg.

Annons

Recept: 10 enkla tilltugg som passar till glögg

Svensk Vinter (nr 8021302) kostar 119 kr och finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

Drinktips 1: Vinter Sour

Vinter Sour med glöggen Svensk Vinter.
Vinter Sour med glöggen Svensk Vinter.

Väldigt uppfriskande med syra från citron i kombination med glöggkryddor med inslag av vanilj och whisky.

Du behöver:

6 cl Svensk Vinter

3 cl färskpressad citron el koncentrat

2 cl sockerlag

äggvita

Gör så här: Skaka ingredienserna med is i en shaker och sila ner i ett cocktail- eller whiskyglas. Se till att ingen is följer med. Garnera med citronskal på glaskanten.

Annons

Drinktips 2: Vinter Cranberry

Vinter Cranberry med glöggen Svensk Vinter.
Vinter Cranberry med glöggen Svensk Vinter.

En skön balans mellan syra i citron och aningen kärvhet från tranbärsjuice i kombination med glöggkryddor och whisky.

Du behöver:

6 cl Svensk Vinter

4 cl tranbärsjuice

1 cl färskpressad citron el koncentrat

2 cl sockerlag

Gör så här:

Häll ingredienserna i ett stort glas med is. Garnera med citron, kanelstång, stjärnanis och tranbär.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons