Utställning för odlings- och dryckesintresserade
I samband med utställningen har Petter Nilsson, kökschef, och Erika Lindström, restaurangchef på Spritmuseum, taget fram en receptsamling där några av favoritrecepten är: fermenterad spratteldryck, pepparrotssnaps, (h)ägglikör, havtornslemonad och kombucha på vitt te och rosor.
På hyllorna står bland annat hallon- och nyponlikör, berusande plommon, konjakspäron, cider, must och fruktviner.
Dill, citron, äpple, chili, rabarber och rosor är några exempel på smaksättare.
Läs också: Het drinktrend: Gör egen chilivodka
Vi får även en inblick i en kemiskt laboratorium. Allt handlar om kemi, då växternas aromer ska lockas fram på bästa sätt. Att destillera ger en annan smak än att extrahera, vilka örter och fröer är bäst till vad?
Utställningen ”Berusande trädgård: Odla drickbart” visas på Spritmuseum från februari 2016 till januari 2017. På fredagar och lördagar arrangeras visningar med provsmakning.