Våriga gindrinkar med hemgjord tonic
Imponera på dina middagsgäster med vackra fördrinkar i form av gin och tonic med en twist. Twisten är både i själva smaken men också i att du gör tonicen själv. Det är inte så svårt som det låter, det kräver bara lite förberedelser och rätt ingredienser.
Robert Schätz, barchef för Guldbaren på Nobis Hotel i Stockholm, delar med sig av två recept att testa, kanske redan nu i helgen.
Det finns dock en sak som skulle kunna sätta käppar i hjulet för din drinkafton. Ett par av ingredienserna kanske du inte har sett på hyllorna i din närbutik, nämligen kinabark och angelikarot. Det enklaste är att googla och beställa på nätet, men då får du nog vänta med drinkarna till nästa helg.
Både angelikarot (som också heter kvanne) och kinabark bidrar med bitterhet till din tonic.
Gin & Tonic Forest
En vackert rosaröd tonic ger den här drinken en spännande smak av lingon.
Du behöver:
- 4 cl gin
- 4 cl hemmagjord tonic
- soda och is att toppa med
- ätbar blomma (eller något annat) att garnera med
Så gör du egen tonic till Forest:
Häll 1 liter vatten, 1 liter lingon, 1 liter socker och 1 dl kinabark i en rymlig kastrull. Låt koka i 15–20 minuter. Låt blandningen svalna, sila av. Lätt som en plätt har du en egen tonic!
Gin & Tonic Mountain
Lavendel, kamomill och angelikarot ger en mycket aromatisk tonic till din GT.
- 4 cl gin
- 4 cl hemmagjord tonic
- soda och is att toppa med
- torkad eller färsk lime, eller annan citrusfrukt, att garnera med
Så gör du egen tonic till Mountain:
Häll 1 liter vatten, 1 dl lavendel, 1 dl kamomill, 1 dl angelikarot, 1 liter socker och 1 dl kinabark i en rymlig kastrull. Låt koka i 15–20 minuter. Låt blandningen svalna, sila av. Tonicen är färdig att serveras!
Bild: TT, Nobis Hotel