Yasuragi lanserar exklusiv sake
Sake är en japansk alkoholhaltig dryck som görs av polerat ris. Drycken påminner om vin, men tillverkningsmetoden liknar mer ölbryggning. Sake kan drickas både varm och kall, i glas eller en liten kopp. Alkoholhalten ligger kring 14–16 procent.
Spahotellet Yasuragi strax utanför Stockholm har tillsammans med sake-sommelier Dan Jay Olsson tagit fram en egen sake att servera sina gäster. Under hösten var Dan på plats i bryggeriet i byn Suwa, Nagano, Japan, och nu har de första flaskorna anlänt till Yasuragi.
– Jag vill att så många människor som möjligt skall få chansen att prova denna fantastiska dryck, därför har jag valt en sake av absolut högsta kvalitet. En mjuk kropp med flirtig fruktighet som balanserar med finstämda dofter av anis och alpblommor, allt i en modern och stilfull flaska säger Dan Jay Olsson.
Yasuragis sake kan avnjutas som den är eller tillsammans med små japanska tilltugg i den nya sakebaren Totoro där de skapat känslan av en riktig Izakaya-bar i Tokyo. Drycken kommer till en början endast att serveras på Yasuragi och finns inte att beställa på Systembolaget.