Idag släpps kuddarna med Unicef och H&M Home

15 maj, 2014
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
kuddar-elle-decoration-unicef-hm-home

För tredje året i rad designar tre av vinnarna av ELLE Decoration Swedish Design Awards kuddfodral för H&M Home och Unicef. I år är det Eva Schildt, Broberg & Ridderstråle och Björn Dahlström som ritat kuddfodralen. På torsdag, den 15 maj, landar de i H&M Homes webbshop!

Efter tre år börjar det likna en tradition att H&M Home ber tre av pristagarna av ELLE Decoration Swedish Design Awards att formge kuddfodral som säljs till förmån för Unicef. I år är det vinnarna i kategorierna Årets Designer, Årets Utemöbel och Årets Inredningsaccessoar som blivit tillfrågade och resultatet är tre väldigt olika men samtidigt väldigt formstarka kuddar.

Annons
broberg-ridderstrale-kudde-elle-decoration-unicef-hm-home

Årets Designer Mats Broberg och Johan Ridderstråle har gjort ett lätt böljande schackmönster i blått och vitt.

bjorn-dahlstrom-kudde-elle-decoration-unicef-hm-home

Björn Dahlström, designern bakom Årets Utemöbel, stolen Two in one, visar i sin kudde tydligt att han inte bara är industridesigner – han är även grafisk formgivare. Han har skapat ett rutnät med en optisk effekt som blir helt olika beroende på hur man vänder kudden.

Annons
Eva-Schildt-kuddar-elle-decoration-unicef-hm-home

Eva Schildt vann ELLE Decoration Swedish Design Awards i kategorin Årets Inredningsaccessoar för vasen Äng och även hennes kuddfodral har naturanknytning. Hon har skapat ett lövverk utifrån lagerbladen i Unicefs logotyp och sedan lagt till fjärilar och andra insekter.

Kuddfodralen kommer att finnas till försäljning i H&M Homes butiker i Stockholm och Norrköping samt i H&M:s webbshop från och med den 15 maj. Kuddarna kostar 99 kr/st och 25 procent av priset går till Unicef.

Annons