10 mat- och dryckestrender från ELLE-galan 2020
1. Retro
Härliga hot shots gav 80-talsvibbar, men här i 20-talstappning med cold brew.
2. Alkoholfritt
Sober curious-trenden är här för att stanna, och som alternativ till alkohol bjöds gästerna på alkoholfri öl, drinkar och vatten.
3. Barnsligt gott!
En chokladfontän och glass-station där gästerna fick välja sin favoritkombination av smaker på macarons, glass och strössel var både galet gott och kul!
4. Färgmatcha
Huvudtemafärg för galan var rosa, vilket även återspeglades i buffén som bland annat bjöd på rosa majonnäs, räkor, pilgrimsmusslor, lax, rödbetor och granatäpple.
5. Dekadent disco
Att servera drinken i en liten discokula sätter stämning direkt. Liknande finns bland annat på Lagerhaus.
6. Tematisera mera
Vad är en modegala utan accessoarer och beauty? Gästerna fick läppstift, pärlor och små väskor – alla ätbara!
7. Lätt rött
Att matcha en smakrik buffé med vin är inte helt lätt. Men med druvan pinot noir – som har en mjuk, bärig och något kryddig smak – hamnar du oftast rätt, då den passar fint till asiatiskt, grillat, skaldjur och rosa kött.
8. Elda smaken
Att sota något med en brännare framför sina gäster är effektfullt för ögat, men ger också fantastisk smak. Magin som sker kallas maillardeffekten.
9. Drink i ny form
Testa att inte bara bjuda på flytande drinkar, utan även i geléform. Ta jello shots till en ny nivå genom att servera dem i elegant tårtform eller på musselskal.
10. Maxad smak i miniformat
Istället för en fördrink kan en liten piccolo-flaska med bubbel vara en utmärkt start på festen.
LÄS MER:
Framtidens smaker och kök – vi spanar in mattrenderna för 2020