5 frågor till modechef Elina Grothén inför ELLE-galan 2023

04 apr, 2023
AvLouise Berglund
Det är mindre än en månad kvar till årets ELLE-gala. Planeringen är i slutfasen och ELLEs Louise Åström passar på att ställa 5 snabba frågor till ELLEs modechef Elina Grothén.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: ELLE-galan 2023 – är ni redo?Brand logo
Video: ELLE-galan 2023 – är ni redo?

ELLE-galan närmar sig med stormsteg. Den 21 april är det dags för årets glammigaste kväll på Grand Hôtel i Stockholm. Sveriges största modefest fyller 25 år och årets upplaga har temat nya dimensioner.

Planeringen och arbetet med galan är inne i slutfasen. ELLEs populärkulturredaktör Louise Åström, som alltid rapporterar från galans röda matta, passar på att ta pulsen på ELLEs modechef Elina Grothén.

5 snabba frågor till ELLEs modechef Elina Grothén:

Elin Grothén, modechef på ELLE
Elina Grothén, modechef på ELLE.

1. Hur länge har ni jobbat med planeringen inför ELLE-galan?

– Vi har hållit på med planeringen av ELLE-galan sedan hösten 2022. Datumet brukar spikas redan ett år innan själva galan. Diskussioner om idéer och temat på galan sker också under hösten.

Annons

2. Vad håller ni på med just nu?

– Nu är det hela havet stormar. Vi är mitt i den sista planeringen och det börjar dra ihop sig. Det är mindre än en månad kvar. Det är allt från visningar till ljud, ljus, kreativa visioner, modellcastingar och överraskningar som ska bli klara.

3. Om jag var en fluga på väggen under era möten, vad hade jag hört då?

– Vi har nyligen tagit oss igenom ett intensivt juryarbete där vi diskuterat fram vilka som blir årets nominerade och galans vinnare i hela 14 olika kategorier. Vi går även igenom inbjudningarna och gästlistan. Vi diskuterar också årets röda matta, som i år har en ny dimension. Det är viktigt för oss att hela galans tema återspeglas i allt från inbjudningen till röda mattan, galan i sig och maten och drycken på den stora efterfesten. Årets tema är nya dimensioner – och det kommer vi verkligen se i allt från vinnare till drinkar.

4. Kan du avslöja något om årets vinnare?

– Det kan jag inte säga något om. Men det jag kan säga är att vi verkligen försökt se till det gångna årets prestationer och framsteg när vinnarna valts.

5. Vad ska du ha på dig på årets ELLE-gala?

– Sanningen är faktiskt att jag brukar veta det ungefär timmen innan det är dags för galan.

SE OCKSÅ: ELLE-galan 2022: EfterfestenBrand logo
SE OCKSÅ: ELLE-galan 2022: Efterfesten
Annons