Allt om maten och drycken på ELLE-galan 2019

20 jan, 2019
Dessertbuffén på ELLE-galan 2019.
ELLE-galan är inte bara en storslagen modefest. Maten och drycken som serveras är även den imponerande. Här kan ni titta närmare på vad som serverades under årets gala.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE-galan 2019 gick av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm fredag 18 januari. Före prisutdelningen bjöds det på champagne och kanapéer och efteråt bjöds det på en dignande buffé med både kalla och varma rätter samt en överdådig dessertbuffé. Till det serverades det vin, öl, champagne, drinkar och alkoholfria alternativ. Den som ville kunde även få en kopp kaffe på maten, eller en hot shot!

Här är menyn från ELLE-galan 2019:

Kanapéer:

  • Kungskrabba med citron och picklad rättika
  • Pocherat vaktelägg med tryffelpärlor
  • Mac & cheese med tryffel
  • Pumpapuré med apelsinhonung och rostad kastanj
  • Rostad jordärtskocka med timjankräm och hasselnötter

Foto: David Thunander

Kungskrabba med citron och picklad rättika.
Kungskrabba med citron och picklad rättika.
Mac & cheese med tryffel.
Mac & cheese med tryffel.
Annons
Pumpapuré med apelsinhonung och rostad kastanj.
Pumpapuré med apelsinhonung och rostad kastanj.

Buffé:

  • Ceviche på hälleflundra med sjökorall
  • Tabbouleh med myntayoghurt
  • Svampterrine med rökt forellrom
  • Spiskumminstekt lammrostbiff med grillad citronmajonnäs
  • Sötpotatissallad med granatäpple, spenat och rostade kokosflingor
  • Bjärekyckling med gruyèreost, pumpa och pumpafrön
  • Vitlöksstekta räkor och havskräftstjärtar, gemsallad och yuzuemulsion
  • Sallad på blomkål, romanesco och broccoli med macademianöt och brynt smör-vinägrett.
  • Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålssås smaksatt med vintertryffel, inlagd gurka och vattenkrasse
  • Halloumi-sliders med harissamayo, julienne slaw och färsk koriander
  • Grillad argentinsk flank steak med chimicurri och krispig potatis
Den dignande buffén på Grand Hôtel.
Den dignande buffén på Grand Hôtel.
Vitlöksstekta räkor och havskräftstjärtar, gemsallad och yuzuemulsion.
Vitlöksstekta räkor och havskräftstjärtar, gemsallad och yuzuemulsion.
Sallad på blomkål, romanesco och broccoli med macademianöt och brynt smör-vinägrett.
Sallad på blomkål, romanesco och broccoli med macademianöt och brynt smör-vinägrett.
Sötpotatissallad med granatäpple, spenat och rostade kokosflingor.
Sötpotatissallad med granatäpple, spenat och rostade kokosflingor.
Halloumi-sliders med harissamayo, julienne slaw och färsk koriander.
Halloumi-sliders med harissamayo, julienne slaw och färsk koriander.
Grillad argentinsk flank steak med chimicurri och krispig potatis.
Grillad argentinsk flank steak med chimicurri och krispig potatis.

Livestationer

  • Ostron
  • Spansk ost & chark med kvittenmarmelad
  • Laxtartar-strutar med yuzu-crème fraiche
Ostronen serverades med mignonette, en slags vinägrett med finhackad schalottenlök.
Ostronen serverades med mignonette, en slags vinägrett med finhackad schalottenlök.
Ostron och champagne är en klassisk kombination.
Ostron och champagne är en klassisk kombination.
Spansk ost & chark.
Spansk ost & chark.
Spansk ost & chark med kvittenmarmelad
Spansk ost & chark med kvittenmarmelad.
Laxtartar-strutar med yuzu-crème fraiche.
Laxtartar-strutar med yuzu-crème fraiche.
Små och naggande goda!
Små och naggande goda!

Desserter:

  • Buffé med blandade macarons, petit choux & mousse
  • Glass-station – gör din egna glass i fyra smaker
  • Dippsåser och strössel till glassen
  • Chokladfontän & fruktbuffé
Buffé med blandade macarons, petit choux & mousse.
Buffé med blandade macarons, petit choux & mousse.
Så mycket smarrigt på dessertbuffén!
Så mycket smarrigt på dessertbuffén!
Macarons är ett måste!
Macarons är ett måste!
Glassar med olika smaker och toppings.
Glassar med olika smaker och toppings.
Vit chokladfontän och strössel till glassen.
Vit chokladfontän och strössel till glassen.
Gästerna kunde doppa jordgubbar i chokladfontänen.
Gästerna kunde doppa jordgubbar i chokladfontänen.

Dryck:

  • Champagne från Moët & Chandon
  • Vin från Saint Clair
  • Cocktails med O.P. Anderson
  • Öl från Carlsberg
  • Kaffe från Paulig
  • Vitamin Well
  • Ramlösa
Småflaskor med champagne från Moët & Chandon.
Småflaskor med champagne från Moët & Chandon.
Blandad champagne från Moët & Chandon.
Blandad champagne från Moët & Chandon.
Vita plastglas från Moët & Chandon.
Vita plastglas från Moët & Chandon.
Vin från Saint Clair.
Vin från Saint Clair.
Vinet serverades på vackra silverbrickor.
Vinet serverades på vackra silverbrickor.
Vinet passade perfekt till maten.
Vinet passade perfekt till maten.
Cocktails med O.P. Anderson Petronella.
Cocktails med O.P. Anderson Petronella.
Cocktails med O.P. Anderson.
Cocktails med O.P. Anderson.
Christian Grevius från Cadierbaren på Grand Hôtel.
Christian Grevius från Cadierbaren på Grand Hôtel.
Öl från Carlsberg.
Öl från Carlsberg.
Ölen serverades väl kyld.
Ölen serverades väl kyld.
Hot shots med kaffe från Paulig och cognac från Grönstedts.
Hot shots med kaffe från Paulig och cognac från Grönstedts.
Hot shot, hot shot, hot shot!
Hot shot, hot shot, hot shot!
Kaffe från Paulig.
Kaffe från Paulig.
Cognac från Grönstedts.
Cognac från Grönstedts.
Vatten från Ramlösa.
Vatten från Ramlösa.
Funktionsdryck från Vitamin Well.
Funktionsdryck från Vitamin Well.

Foto: David Thunander

Läs mer:

5 goda drinkar från ELLE-galan 2019

Gör som på ELLE-galan och servera skumpan med is!

Röda mattan på ELLE-galan 2019 – se alla bilder här!

Annons