GALAMENYN 2014!
Det bjöds gästerna på…
Vad vore en ELLE-gala utan den fantastiska maten? Utöver gala och fest så bjuds gästerna på canapéer till fördrinken följt av en storslagen galameny från Grand Hotel. Du hittar menyn här nedan, kanske inspiration till helgens middagar?
Årets fantastiska galadrinkar hittar du här!
foto MARIA MOUSTAKAKIS
FÖRRÄTT
Crostini med soltorkade tomater och basilika
Sandwich med Karl-Johansvamp och lökmarmelad
Petit-choux med färskost och kräftstjärtar
Rödingtartar med koriandermajonnäs
Broccolicrème med hummer, brynt smör och riven pepparrot
Terrin på kyckling och skogschampinjoner med en sallad på gröna bönor och bacon
Kycklingspett med garam masaladressing
Friterad hälleflundra med dragonmajonnäs
VARMRÄTT
Smörkavlat kuvertbröd
Ceviche på hälleflundra med citrusfrukter
Kallrökt regnbågslax med citrussallad, gräddfilspudding och dilltapioka
Bresaola med pinjenötter, ruccola och citrondressing
Laxsushi med chipotledressing
Kallrökt torsk med sesamfrön och ingefärsmarinerade grönsaker
Nudelsallad med ostronskivling, gräslök, chili och räkor
Lättstekt biff med potatissallad smaksatt med dragon och hasselnötter
Savolax med tonkatsusås
Hoi Sin glaserade oxspett
Krispig kalvlägg med senapskräm
Spiskumminkryddad lammrygg med ljummen matvetesallad och myntasmetana
Ragu på rostad pumpa och edamamebönor
Dimsum med räkor och gomadaresås
Quiche med smak av svamp och tryffel
Vegetariska vårrullar med nemsås
Fisk- och krabbkakor med yuzumajonnäs
DESSERT
Mandelmazarin med otucantryffel och konjakskörsbär
Smetanamousse med key lime och hasselnötscrisp
Kryddig hallonsoppa med ganasch på vitchoklad och vanilj
Mini-cupcake med smak av citron
Tiramisu med kaffegelé
DRYCKER som serverades till under kvällen:
Taittinger Brut Réserve
Taittinger Nocturne
J.P. CHENET Colombard-Sauvignon
J.P. CHENET Cabernet-Syrah
Carlsberg Export
Carlsberg Non Alcoholic
Coca-Cola Light
Ramlösa
Drinkar från Diageo: Pinelle och Pineapple Fizz
Baileys Belgian Chocolat Luxe