Galamenyn – det bjuds gästerna på
Under kvällen bärs en rad kulinariska mästerverk ut från Grand Hôtels berömda kök. Gästerna bjuds på både snittar, champagne, kalla och varma rätter, ett digert efterrättsbord och specialgjorda drinkar. Hela menyn ser du här.
KALLT
Smörkavlat kuvertbröd
Hummer med ceviche på hälleflundra och sallad på nashipäron
Lättbakad röding med vietnamesisk sallad, rostade jordnötter och nemdressing
Savolax med koreansk kimchi och sobanudlar
Sallad på vattenmelon, krabba, räkor och koriander
Lufttorkad skinka med granatäpple och rostad shiitakesvamp
Sushi och sashimi med chilimajonnäs, soja och wasabi
Halstrad tonfisk med pomelo, vårlök och citrondressing
Yuzugravad lax med gurka och garisallad
Hoisinglaserad majskyckling med äggnudelsallad
Het bifftataki med inlagda grönsaker och rostad lök
VARMT
Halstrad torskfilé med egg fried rice och oyster sauce
Quiche med kräftstjärtar, koriander och ingefära
Samosas med myntayoghurt
Sesamstekt majskycklingbröst med glasnudlar, pak soi samt chili- & korianderdipp
Dim sum med räkor och kinesisk soja smaksatt med risvinäger
Ugnsbakad regnbåge med röd curry, tomat och thaibasilika
Halstrade oxfiléspett med vitlöksfrästa gröna bönor och ponzusås
DESSERT
Whoopie med smak av hallon
Isad limoncelloshot med smak av jordgubbar serverat med biscotti
Mörk chokladkräm med salt, krutong och olivolja
Minimorotskaka med färskosttopping
Vaniljpannacotta med kryddiga jordgubbar
DRYCKER
Taittinger Brut Réserve
J.P. Chenet Terroir, Touraine Sauvignon Blanc 2010 (Loire)
J.P. Chenet Terroir, Luberon Grenache-Syrah 2010 (Provence)
Carlsberg Export
Carlsberg Non Alcoholic
Ramlösa
Coca-Cola Light
Kanon Organic Vodka