Galamenyn – det bjuds gästerna på

13 jan, 2012
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under kvällen bärs en rad kulinariska mästerverk ut från Grand Hôtels berömda kök. Gästerna bjuds på både snittar, champagne, kalla och varma rätter, ett digert efterrättsbord och specialgjorda drinkar. Hela menyn ser du här.

KALLT

Smörkavlat kuvertbröd

Hummer med ceviche på hälleflundra och sallad på nashipäron

Lättbakad röding med vietnamesisk sallad, rostade jordnötter och nemdressing

Savolax med koreansk kimchi och sobanudlar

Sallad på vattenmelon, krabba, räkor och koriander

Lufttorkad skinka med granatäpple och rostad shiitakesvamp

Sushi och sashimi med chilimajonnäs, soja och wasabi

Halstrad tonfisk med pomelo, vårlök och citrondressing

Annons

Yuzugravad lax med gurka och garisallad

Hoisinglaserad majskyckling med äggnudelsallad

Het bifftataki med inlagda grönsaker och rostad lök

VARMT

Halstrad torskfilé med egg fried rice och oyster sauce

Quiche med kräftstjärtar, koriander och ingefära

Samosas med myntayoghurt

Sesamstekt majskycklingbröst med glasnudlar, pak soi samt chili- & korianderdipp

Dim sum med räkor och kinesisk soja smaksatt med risvinäger

Ugnsbakad regnbåge med röd curry, tomat och thaibasilika

Halstrade oxfiléspett med vitlöksfrästa gröna bönor och ponzusås

DESSERT

Whoopie med smak av hallon

Isad limoncelloshot med smak av jordgubbar serverat med biscotti

Mörk chokladkräm med salt, krutong och olivolja

Minimorotskaka med färskosttopping

Vaniljpannacotta med kryddiga jordgubbar

DRYCKER

Taittinger Brut Réserve

J.P. Chenet Terroir, Touraine Sauvignon Blanc 2010 (Loire)

J.P. Chenet Terroir, Luberon Grenache-Syrah 2010 (Provence)

Carlsberg Export

Carlsberg Non Alcoholic

Ramlösa

Coca-Cola Light

Kanon Organic Vodka

Annons