Mina galaminnen: Carin Rodebjer

13 okt, 2015
AvAxel Scholtze
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Från en trefaldig galavinnare till en annan – låt oss presentera en av Sveriges största stjärndesigners: Carin Rodebjer.

Carin Rodebjer har en riktig drömberättelse i fickan: Hon har gjort en resa från barndomshemmet på Gotland till livet som designer på Manhattan. Efter en storslagen karriär i Sverige med flertalet mottagna priser flyttade Carin till New York där hon numera visar sin senaste kollektion under New Yorks modevecka och får lysande recensioner. Trots att hon numera bor långt bort på andra sidan Atlanten, är Carin alltid nära oss – en riktig ELLE-favorit.

Du har fått ta emot pris som Årets designer på ELLE-galan hela tre gånger. Vad har priset betytt för dig?

– Ja, det är helt fantastiskt. Priset har betytt mycket för mig och Rodebjer som varumärke. Det är en bekräftelse från andra i branschen som jag respekterar. Jag har nått fram till fler kunder genom ELLE och ELLEs alla läsare. Dessutom känner jag stor beundran för Cia Jansson som faktiskt var en av de första i Sverige att stötta mig och mitt arbete. Jag är oerhört stolt över mina ELLE-statyetter.

Annons

Vilket är ditt starkaste ELLE-galaminne?

– När Katja of Sweden vann och jag fick dela dagen och kvällen med henne.

Och vilket är ditt roligaste minnet?

– Jag har så många roliga minnen för det brukar vara en sån sjukt rolig hyllningsfest till folk i branschen som gör fantastiska grejer. Jag tror det året då jag, min bästa kompis Liselotte Watkins och min dåvarande pojkvän Thomas Klementsson alla vann pris och fick varsin magnumflaska champagne. Den kvällen gick till historien som lång och bottenlöst rolig. Minns också en ELLE gala då Martina Nilsson vann årets stylist precis dagarna innan hon skulle flytta till Los Angeles. Vi hade en lång och rolig kväll ihop då vi fick fira allt bra hon gjort och säga hej då på samma gång.

Vad har New York-borna lärt dig om festklädsel?

– Haha, mycket. De är bra på att klä upp sig härborta. Jag har lärt mig att jag och svenskar är extremt praktiskt lagda. Det jag kan säga är att jag känner ett större behov av att också designa riktiga festkläder. I Sverige blir dagar och kvällar mer som ett långt sammanhållande flöde vilket jag gillar. I New York finns det olika kläder för alla tillfällen men vem har tid att åka hem och byta kläder hela tiden.

Omslag fŠrg LCD.indd

Foto Mattias Nordgren

LÄS OCKSÅ!

Mina galaminnen: Ann-Sofie Back

Mina galaminnen: Lisa Lindqwister

Annons