Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fraspanerad getost med knapriga rödbetschips

26 okt, 2015
AvCassandra Lindblom
Getost och rödbetor är en kombination som älskas av många, här har vi uppdaterat den med ett frasigt täcke – dubbelt så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fraspanerad getost med knapriga rödbetschips.
Fraspanerad getost med knapriga rödbetschips.

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4–6 rödbetor (gärna olika färger)

2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)

3 msk olivolja

flingsalt

några kvistar färska örter

1 ägg (uppvispat)

ca 400 g getost på rulle (i 4–6 skivor)

1 dl ströbröd

smör till stekning

1–2 msk flytande honung

Gör så här:

Skala och skiva rödbetorna tunt, gärna med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Bred ut skivorna på ett bakplåtspapper och lägg på fint skivad vitlök. Ringla över olivolja och pensla den över skivorna. Strö på flingsalt och lägg eventuellt på några kvistar timjan eller rosmarin. Rosta mitt i ugnen på 225°, cirka 5 minuter på varje sida.

Vispa upp ägget i en skål och doppa ostskivorna. Vänd dem därefter i ströbrödet och stek dem gyllene i smör några minuter på varje sida i varm panna. Servera den frasiga osten till de varma rödbetschipsen och avsluta med att ringla över lite flytande honung.

Annons