Fraspanerad getost med knapriga rödbetschips
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4–6 rödbetor (gärna olika färger)
2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
3 msk olivolja
flingsalt
några kvistar färska örter
1 ägg (uppvispat)
ca 400 g getost på rulle (i 4–6 skivor)
1 dl ströbröd
smör till stekning
1–2 msk flytande honung
Gör så här:
Skala och skiva rödbetorna tunt, gärna med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Bred ut skivorna på ett bakplåtspapper och lägg på fint skivad vitlök. Ringla över olivolja och pensla den över skivorna. Strö på flingsalt och lägg eventuellt på några kvistar timjan eller rosmarin. Rosta mitt i ugnen på 225°, cirka 5 minuter på varje sida.
Vispa upp ägget i en skål och doppa ostskivorna. Vänd dem därefter i ströbrödet och stek dem gyllene i smör några minuter på varje sida i varm panna. Servera den frasiga osten till de varma rödbetschipsen och avsluta med att ringla över lite flytande honung.