Annas träningsresa: "Så laddar jag för NTC Tour"

24 feb, 2015
AvAnja Forsnor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
annajakobsson

Säg hej till Anna Jakobsson! Anna jobbar som projektledare på Aller Media och är bland annat en av stjärnorna bakom årets fabulösa ELLE-gala. Under våren är Anna en del av #TeamELLE och tränar tillsammans med Nike inför NTC Tour. Varje vecka kommer ni kunna ta del av hennes träningsdagbok och följa hennes träningsresa här på elle.se/träning.

Hej Anna Jakobsson, berätta för våra läsare, vem är du? 

– Jag är en person med mycket energi och resultatfokus. Idag jobbar jag som projektledare på marknadsavdelningen på Aller media där jag jobbar mest med ELLE. Jag kom in på ELLE genom en praktik vid sidan av mina universitetsstudier och har jobbat med ELLE i 4 år. I år var jag ansvarig projektledare för ELLE-galan vilket var superkul. Nu är fokus på vårt samarbete med Nike inför JDI-weekend i juni.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vad är din favorit-träningsform?

– Löpningen är min absoluta favorit, den får mig att känna mig stark och gör mig lugn. I stressiga perioder finns inget bättre sätt att varva ner på än att gå ut och springa, helst tidigt på morgonen. Jag föredrar att träna utomhus större delen av året, med undantag för när det är allt för mycket snö på marken. Utomhusgym har därför också blivit en favorit. Yoga är en annan härlig träningsform som jag skulle vilja satsa mer på.

Vad har du för träningsfilosofi?

– Träning får mig att må bra, det är liksom en vana sedan jag var liten och provade på alla möjliga sporter. Jag försöker röra på mig lite varje dag, det behöver inte vara ett träningspass men åtminstone en promenad på 25 minuter. Jag provar gärna nya typer av träningspass och träningsformer, både tillsammans med vänner, min sambo eller själv. När jag väl tränar så gör jag det ordentligt, jag tar i och pushar mig själv.

Annons

Bästa löprundan i Stockholm?

– Den går från söder runt Hammarby sjöstad, cirka 7 km, och har den där härliga mixen av en urban känsla och vatten. Annars är rundan runt Djurgårdskanalen en favorit.

anna-jakobsson

Annas träningsdagbok v 7

Måndag:

Kände av en förkylning så var klok och valde att vila från träningen.

Tisdag:

Promenad i 25 minuter.

Onsdag:

Sprang cirka 7 km runt Hammarby sjöstad – min favoritsträcka!

Torsdag: 

Jag fortsätter min promenadvecka. Att vara ute och gå är en bra typ av ”mellantingsträning” när man känner en annalkande förkylning men ändå har ork och lust att gå ut och röra på sig. Blev en promenad på 30 minuter.

Annons

Fredag:

På dagens schema stod både tidigt morgonmöte, lunchmöte och aw på schemat så det fanns ingen tid över för träning. Så kan det bli ibland. Vila är också en del av ett träningsupplägg.

Lördag:

Jag tog en långpromenad i två timmar kombinerat med löpintervaller. Sen stannade jag till vid utomhusgymmet och körde lite axlar.

Söndag: 

Jag hade bokat in mig på nya favoritpasset ABSolution på Sats. Men eftersom det var så fint väder tyckte jag att det var en bättre idé att gå ut och springa istället. Lurade med min sambo ut, men sen kom stormen, kände att det kanske ändå hade varit bra att följa planen med gymträning. Men vi bet ihop och körde en kortare men effektiv löprunda plus trappintervaller.

Veckans bästa: Att springa på morgonen i all ära, men att springa mitt på dagen i solsken är en riktig lyckokick!

Veckans slutsats: Lager-på-lager är A och O när det kommer till utomhusträning när det är kallt.

Av Anja Forsnor Foto Beata Holmgren

Annons