Pappa sprang halvmara med barnvagn – och vann

19 feb, 2016
För de flesta föräldrar är det viktigt att göra saker med sina barn. Och Calum Neff, 31, tog det till en helt ny nivå. Han sprang ett maraton på rekordtid med dottern Holland, 11 månader, i barnvagnen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ett halvmarathon är jobbigt nog för de flesta, men att springa och samtidigt skjutsa en barnvagn med en liten passagerare framför sig – där kan vi snacka om utmaning.

När Katy Half Marathon i Katy, Texas ägde rum härom veckan kutade amerikanen Calum Neff, 31, över mållinjen på den nya rekordtiden 1 timme, 11 minuter och 27 sekunder. Vid hans sida (eller nåja, snarare strax framför honom) satt hans 11 månader gamla och 9 kilo tunga dotter Holland i sin barnvagn.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Läs också: Karen reser jorden runt med sin bebis på mammaledigheten

– Det var verkligen en episkt dag att dela med min yngsta dotter. Det visar att allt är möjligt och att vara en arbetande pappa betyder inte att du måste ge upp dina drömmar och intressen, sa Calum till Today.

Annons

Att bli skjutsad av pappa under en hel halvmara hade Holland ingenting emot och Calum berättar att hon vinkade, klappade och pratade för sig själv under den dryga timmen det tog att springa.

– Hon stal allas hjärtan längs vägen, det är en sak som är säker.

Väl i mål möttes vinnarparet av Calums fru Julie och Hollands storasyster Alessandra, 3.

Annons