Petter Northug försöker sig på poledance – och det går sådär

20 sep, 2016
AvSofia Börjesson
Grejen med poledance är att det ska se graciöst, lätt och bekymmersfritt ut – något som den norske skidåkaren Petter Northug inte alls lyckas med i den här videon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Fyra medaljer i OS och sexton i VM gör Petter Northug till en av de främsta längdskidåkarna genom tiderna. Men är det något som han inte riktigt behärskar så är det poledance. Det fick vi bevis på när han lade upp det här klippet på sin Facebook-sida.

LÄS OCKSÅ: 5 yogapositioner som lindrar mensvärk

Northug får hjälp av Elise Dahl-Hansen som är nordisk mästare i poledance, men assistansen räcker inte riktigt hela vägen fram. Efter lektionen har den flerfaldige OS-medaljören en nyvunnen respekt för alla poledansare, och på frågan vad han behöver jobba med får han svaret:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Först och främst flexibiliteten. Och du är ju stark i kärnmuskulaturen – men styrkan i överkroppen behöver du jobba vidare med.

Ajajaj, Petter. Hem och träna!

LÄS OCKSÅ: 10 träningsövningar du kan utföra utan redskap

Se klippet här:

LÄS OCKSÅ: Fråga löparcoachen: Vad ska man äta innan träning?

Annons