6 steg som gör att du klarar av att göra en headstand

27 jan, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Att klara av en headstand ger dig en känsla av styrka, energi och stolthet. Förutom att det är ett grymt partytrick finns det dessutom flera hälsofördelar med att stå upp och ner. Så här klarar du av att göra en headstand på bara sex steg:
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du länge velat klara av headstand? Det är faktiskt inte så svårt som de ser ut. Vi har samlat några smarta och enkla knep att ta till för att komma upp i positionen.

Följ de här punkterna:

Steg 1: 

Stå med knän och händer mot underlaget. Placera underarmarna framför dig och ha handflatan mot underlaget som stöd. När du har klarat av att stå i positionen och känner dig säker kan du istället fläta händerna framför dig. I början är det dock bra att använda sig av handflatorna som ett extra stöd.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

headstand-yogi

Steg 2: 

Annons

Placera huvudet mellan armarna, nära händerna. (Den punkt på huvudet som ska vila mot underlaget är den upphöjda delen av skallen.) Om du försöker stå på framsidan av huvudet kommer nacken i fel position.

YOGA-HEADSTAND

Steg 3: 

Tryck upp dina axlar från öronen för att avlasta nacken (glöm inte att andas!) och som första steg rätar du upp ryggraden samtidigt som du har axlarna i en rak linje över armbågarna. Stå såhär och känn efter hur det känns. För varje ny rörelse är det viktigt att du känner efter hur kroppen svarar innan du går vidare.

Annons
headstand-elle2

Steg 4: 

Lyft sakta benen med knäna nära bröstkorgen. Den här positionen kan du öva på i ett par dagar innan du går vidare till nästa. Att bli bekväm i att stå upp och ner handlar om att vänja sig. Stressa inte igenom den här övningen utan låt det ta ett tag innan du utför en perfekt headstand.

handstand-elle4

Steg 5: 

Annons

När du bemästrar att stå i en halv headstand är det dags att sakta lyfta benen mot taket. Tänk på att hålla kroppen rak och spänna bålen. Om du inte känner dig bekväm i att ha raka ben kan du ha benen böjda.

headstand-elle

Steg 6: 

Testa att stå i en headstand i ett par lugna andetag innan du kliver ner. Första gången du klarar av att stå i en headstand blir du troligtvis så exalterad att du bara vill hoppa upp och ner i glädjerus. Försök att tygla glädjen (åtminstone i någon minut!) och kliv ner långsamt med ett ben i taget innan du lägger dig i barnets position och andas med djupa andetag. Grattis! När du står i den här positionen förbättrar du matsmältningen, stärker lungorna och lindrar stress – för att nämna några hälsofördelar.

Annons

Vill du hellre se en videoinstruktion är videon nedan ett bra exempel:


Obs! Om du har problem med rygg eller nacke kan det vara klokt att rådfråga en läkare innan du testar den här övningen och sedan be en yogainstruktör att hjälpa dig när du testar för första gången. 

Annons