Gamla skolan blev en inredningsdröm

05 jul, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Den charm och historik en gammal skola besitter lockar många. Med en rejäl renovering och bevarade originaldetaljer förstår vi varför den här bostaden är en dröm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I södra Åby utanför Trelleborg ligger det här sällsynta boendet; en gammal skola som gjorts om till ett familjehus. Och nu är bostaden till salu!

Fotograf: Markus Linderoth för Fastighetsbyrån
Styling: Homelab

På ovanplan låg tidigare en gymnastiksal om cirka 100 kvadratmeter vars detaljer fortfarande finns bevarade. Idag är det ett allrum med ljusinsläpp från tre väderstreck och med 4,5 meter i takhöjd.

skola 3

I ett av de fem sovrum som finns i bostaden har man valt att kombinera vit puts med gråa väggar, tidstypiskt och trendigt. Den speciella fönsterinramningen skänker rummet ett tacksamt ljus från sidan.

Annons

Vidare från sovrummet går vi in i det helkaklade badrummet med vacker Carraramarmor som golvplattor. Här finns även stort utrymme för den familj som inte räds att vara fler på samma yta under morgontimmen. Vackert omgjorda detaljer, stilrent schackgolv i duschutrymme och klassiska blandare är helt rätt.

skola 9


Köket har en öppen planlösning där stora sällskap ryms utan problem. Här är det enkelt att sätta sin egen prägel på inredningen.

skola 7
skola 8
Annons

Det välbevarade skolköket med vackert röd- och vitrutigt klinkergolv ligger på källarplan med separat skafferi. Här står även en av två gjutjärnskaminer.

skola 10

Vill du se fler bilder från hemmet? Kika in här hos mäklaren!

Annons