Gotländska arkitekturdrömmen till salu

20 apr, 2016
AvCecilia von Mentzer
Just nu drömmer vi husdrömmar och efter att ha sett det här fantastiska huset på Gotland vet vi precis hur vi vill att det ska se ut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Man dör avisdöden en smula när man får kika in i denna pärla på ön Furillen på nordöstra Gotland. På Furillen ligger exklusiva hotellet och restaurangen Fabriken, men här finns också många unika hus och fantastiska tomter i en karg men underbar natur. Och nu ligger ett av dem ”up for grabs” på Hemnet. Häng med in!

Foto: Jesper Florbrant för Eklund Stockholm New York

furillen_exterior

Vid randen av Östersjön ligger denna före detta militärfastighet som byggts om till ett arkitektritat boende. Det avlånga huset har glasfasad mot vattnet, men insynen är inte total eftersom det finns tallar som skyddar.

Annons
furillen_vardagsrum_livingroom

Ljusinsläppet är makalöst och den öppna planlösningen ger fantastisk rymd. Känslan är ombonad de lite råa materialvalen till trots.

furillen_matplats_dining_room

I glasfasaden har man byggt in ett hyllsystem som är flexibelt och går att flytta på; det ramar in utsikten och bildar sköna blickfång. Överallt ligger ett polerat betonggolv. Plywooden på väggarna ger ett rått och enkelt uttryck, som ändå känns levande. Stort, rustikt kök med industrikaraktär som gjort för matlagning och umgänge under långa, lata dagar. För att skapa viss rumslighet har man placerat garderober och tunna avskiljare i trä på några ställen i det stora öppna rummet. Huset har publicerats i en rad magasin och böcker – inte undra på! Se bara på bilderna i bildspelet nedan.

 

Vill du se fler bilder? Kika in här hos mäklaren!

Annons