Till salu: En torpdröm utöver det vanliga!

26 mar, 2016
AvCecilia von Mentzer
Nu drömmer vi om uteliv, om en egen täppa och om det perfekta torpet. Och du kan lita på oss, ELLE Decoration har förstås letat upp ett sällsynt sött litet hus mitt på den västgötska landsbygden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Alldeles intill den lilla sjön Uppsalen en bit från Borås ligger detta lilla 1800-talstorp, en verklig kulturskatt. Platsen är naturskön, huset är omgivet av björkdunge och har sluttande gräsmatta på väg ner mot sjön. Vackert och tyst och med möjlighet till båtliv, bad och fiske. Mycket är original som det enkupiga tegeltaket, den rödmålade träfasaden, den blå dörren och skorstenen.

Foto: Jens Eliasson för Fastighetsbyrån
Styling: Bettys i Borås

torp_exterior

Att ta de få stegen upp för den gamla stentrappan gör att man verkligen känner historiens vingslag. Väl inne möts man av en supercharmig inredning. Småblommiga, romantiska tapeter pryder väggarna och på golvet ligger ett rustikt brädgolv. Den gamla murstocken rymmer både vedspis och öppen spis. Det är lågt i tak och runt fönster och dörrar är fodren extra breda, lite vinda och genuina. De 45 kvadratmetrarna rymmer ett rum och kök och bjuder på ett sommarboende utöver det vanliga.

Annons

Se bara på bilderna nedan!

torp_vardagsrum
torp_sovrum
torp_nattduksbord
Annons
torp_matplats
torp_vedspis
Annons

 

Vill du se fler bilder på torpet? Hela annonsen hittar du här!

Annons