Sekelskiftesdröm med trendiga detaljer

04 mar, 2016
AvCecilia von Mentzer
Se bilderna på drömhemmet.
De vackraste sekelskiftesdetaljerna kombinerat med de hetaste it-prylarna. Välkommen till veckans drömhem på Hemnet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spegeldörrar, stuckatur och fungerande kakelugnar! Vi säger ja tack till veckans underbara drömhem om två charmiga etage – en riktig sekelskiftesdröm. Vi har använt ordet förr – och här kommer det synnerligen väl till pass. Etagevåningen ligger mitt i Majorna i ett vackert gammalt landshövdingehus från 1906. Häng med oss in.

Se bilderna från huset nedan

Ett vitt kök.

Vitt och fräscht! Här finns plats att breda ut sig på de rejält tilltagna arbetsytorna. Fina släta luckor och skåp som går hela vägen upp till taket. Vita luckor, vitt rektangulärt kakel och vitmålat brädgolv, den mörkbetsade eken i bänkskivorna bryter av. Snyggt med infälld porslinsho.

Annons
En matplats för två.

Matplats för två där de antika stolarna med rottingsits möter ett ommålat matbord. Serveringsskåpet är original från när huset byggdes, där finns plats för både porslin och förvaring av skafferivaror.

Rustikt brädgolv.

I matrummet har golvet fått förbli omålat, istället ett rustikt brädgolv som bryter fint mot den romantiska stuckaturen. Rejält matbord med nött skiva och en blandning av moderna och gamla stolar. Taklampa med tyllkjol gör den händige själv. Eller så investerar man i Jonas Bohlins tyllampa Liv.

Annons
Ett mysigt vardagsrum.

I vardagsrummet är det ombonat och mysigt. Vita väggar och vitt brädgolv. Trendiga fjäderlampan Eos finns att klicka hem på de flesta inredningssajter. Enstaka gröna växter och tulpaner får bilda blickfång. Liknande kuddar som de i soffan finns hos till exempel Afro Art. Snyggt, lågt soffbord med marmorskiva är helrätt.

Vacker kakelung.

Det blir väldigt luftigt när man inreder med konsoler istället för stora bokhyllor. Kakelugnen är vacker att se på och ger en hög mysfaktor. Notera den vackra stuckaturlisten i taket.

Annons
Mönstrad tapet i hallen.

Men kolla, Ilse Crawfords bambulampa Sinnerlig passar så fint in i hallen. På väggen William Morris klassiska tapet Pimpernel. Trappan är målad i mörkgrått och leder upp till sovrummen på det övre planet.

Sovrum med snedtak.

Charmigt sovrum med snedtak och vitputsad tegelvägg. Härligt överkast i styvt linne. Så rätt att låta underlakanet bli en sängkappa, det ser man mycket av just nu. Rejäl korg för tvätten, finns hos till exempel Tine K Home, Afro Art eller Åhléns. Drömfångaren håller drömmarna på plats.


Foto: Jonas Berg för Stadshem

Läs mer:

Här är de 10 mest klickade bostäderna på hemnet 2018

5 inredningstrender som spås ta över hemnet 2019

Bianca Ingrosso säljer sin lägenhet – här är alla bilder

Annons