Elegant och tidlöst modernt drömhem

14 jan, 2016
AvCecilia von Mentzer
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Välkommen till Veckans drömhemHemnet. En perfekt tvårummare som gjord för att bjuda hem gäster på middag och fest. Eller helt enkelt bara njuta tillsammans vid en sprakande brasa i kakelugnen. Ljusgrå väggar möter vitvaxat furugolv i en skön harmoni.

Styling: Team Sarah Widman

Foto: Anders Bergstedt för 55kvadrat

veckansdromhem_vardagsrum_kakelugn


Luftigt vardagsrum med plats för umgänge vid kakelugnen. Det vitvaxade furugolvet lyser upp. Även här är väggarna ljusgrå. Safaristolar med bälte, vilka pjäser! Leta på auktion efter liknande av Kaare Klint, Arne Norell och Börge Mogensen.

Annons
vckansdromhem_kakelugn


Självklar samlingsplats runt den pampiga kakelugnen. Under oxveckorna är en sprakande brasa dagens sanna höjdpunkt.

veckansdromhem_sovrum

Ljusgrå, ja nästan smutsgrå vägg i mjölkigt vinterljus, så vackert och rogivande. Vita linnelakan samsas med grå och beige kuddar. Grå bomullspläd från Åhléns. Fint att exponera några utvalda plagg på klädstång.

Annons
veckansdromhem_sanglampa


Här sover man gott i vita, krispiga linnelakan. Sänglampa, Ateljé Lyktan. Gröna kvistar i hög glasvas påminner om en annalkande vår.

veckansdromhem_koksluckor


Det bleka vinterljuset letar sig in genom det höga köksfönstret. Vit bas med detaljer i svart och beige. Kök från Ikea. Läckert stilleben med en naken kvist i stor, bullig glasvas.

Annons
veckansdromhem_koksbank


Innanför köket ligger hallen med sitt vackra marockanska betonggolv. Lägg märke till att man valt att kakla hela väggen upp till taket. Utvalda ting på köksbänken bildar sköna blickfång.

veckansdromhem_kok

Och så här ser det ut om man sitter i en fåtölj och blickar mot köket. Här är öppet för ljus och rymd. Och som gjort för att bjuda hem folk.

Vill du se fler bilder från lägenheten? Här kan du se hela annonsen!

Annons